Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

YouFit - børn og unge

YouFit er et tilbud med fokus på trivsel, bevægelse, mad og måltider samt gode vaner. Vi henvender os til familier med børn og unge i alderen 6-17 år.

For at deltage i et YouFit forløb, skal I som familie være motiveret og nysgerrig på at arbejde med jeres vaner og bo i Esbjerg Kommune. 

Det kan vi hjælpe jer med: 

Planlægning af et personligt forløb med udgangspunkt i hverdagslivet. Da forløbet er vægtneutralt, måler og vejer vi ikke børnene.  

Sådan kan I deltage: 

Hvis I ønsker et YouFit forløb på Esbjerg Sundhedscenter, kan i henvende dig direkte til centeret på telefon 76 16 69 69. I kan også skrive til os i kontaktboksen. 

Sundhedsplejersken eller jeres praktiserende læge kan også hjælpe jer med en henvisning. 

For at deltage skal barnet være overvægtigt.

Hvad kan vi tilbyde?

Samarbejde med Fitforkids

Vi lægger vægt på at hjælpe børnene videre i andre motionstilbud, når forløbet afsluttes. Fitforkids er en frivillig forening, som tilbyder et sundhedsforløb til børn og unge mellem 7-15 år og deres familier.

Læs mere om Fitforkids

Samarbejde med DGI Jump4fun

Vi arbejder sammen med DGI, der har holdene Jump4fun i Esbjerg, Bramming og Ribe. Jump4fun er et træningstilbud til børn og unge i alderen 6-16 år, der ønsker at have det sjovt igennem bevægelse og leg.

Læs mere om Jump4fun

Samarbejde med Bevæg dig for livet

Som partner i visionen Bevæg dig for livet sætter vi i Esbjerg Kommune fokus på bevægelse for borgere fra 0 til 100 år. Vi arbejder for bevægelse til alle tider og for alle aldre, for hverdagsaktivitet og den mere organiserede idræt.

Læs mere om Bevæg dig for livet i Esbjerg

Vi samarbejder med Esbjerg Svømmeklub og Ribe Svømmebad

Hvis dit barn er i et YouFit forløb er der mulighed for at gå på et svømmehold ved Esbjerg Svømmeklub til en reduceret pris.