Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Bypark

Projektet med at skabe en kreativ og kunstnerisk grøn oase centralt i Esbjerg, hvor esbjergenserne mødes mellem by og havn. 

Vi er i fuld gang med at udvikle og designe det kommende projekt. I løbet af efteråret 2023 vil vi præsentere det kommende projekt.

Du kan bl.a. komme til et åbent-hus-arrangement, hvor du kan høre mere og spørge ind til projektet. Skriv gerne til os, hvis du ønsker at modtage en invitation til dette arrangement.

Vi forventer at starte etablering af projektet i 2024. Der følger en nærmere tidsplan og plan for dette i efteråret 2023, herunder en plan for, hvilke områder af parken der vil være lukkede og i hvilken tidsperioder.  

Vinderkåringen

”Byens bjerg vinder, da det understreger parkens særegne rolle som landskabelig park for byen. Forslaget beriger byen igennem at tilbyde et ambitiøst havearkitektonisk rum med stor formbevidsthed og sammenhængskraft, som er i dialog med den danske havearkitektoniske tradition, og som tilbyder et fremtidigt tredje rum for esbjergenserne imellem havnen og byen.”