Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Bypark

Projektet med at skabe en kreativ og kunstnerisk grøn oase centralt i Esbjerg, hvor esbjergenserne mødes mellem by og havn. Vi forventer at starte etablering af projektet i efteråret 2024. 

I 2024 påbegynder vi fornyelsen af Esbjerg Bypark. Glæd dig bl.a. til en ny og spændende legeplads, som du kan høre mere om til åbent hus arrangementet 1. juni 2024. Alle er velkomne til arrangementet. 

Byparken hilser fremtiden velkommen

Kunst, musik, natur, historie og leg smelter sammen i Esbjerg Bypark lørdag den 1. juni kl. 10-14

Kom til åbent hus arrangementet og hør mere om Esbjerg Byparks fortid, nutid og fremtid.
Gå en tur på Memory Lane, hør musik fra scenen og brug fantasien på den kreative workshop, hvor du kan skabe et lille fantasitræ.  

Nyd en muffin og en juice, mens du lytter, læser, fortæller, fantaserer og er kreativ.

Læs mere om dagens aktiviteter nedenfor. 

Kom og vær med til at fejre Esbjerg Bypark

Memory Lane

Gå en tur på Memory Lane, hvor du møder Esbjerg Bypark gennem billeder og fortællinger ved bl.a Esbjerg byhistorisk Arkiv og og Arkitektvirksomheden Henning Larsen på rutens tre stop: Fortiden – nutiden og fremtiden. Del også dine egne minder i teltet.

Musik

På scenen spiller esbjergensiske Halmøre akustisk musik. Det unge bands take på folk og country skal nok skal få dig til at trække på smilebåndet.

Lykkens Have

Byparkens legeplads får nyt liv inspireret af Asger Jorns maleri, Lykkens Have. Hvad gror der i Lykkens Have? Kan kunst give legesyge ideer? Svarene finder vi sammen med grene, garn, bånd, folie og farver. i den kreative workshop, hvor alle er velkomne.

Vinderkåringen

”Byens bjerg vinder, da det understreger parkens særegne rolle som landskabelig park for byen. Forslaget beriger byen igennem at tilbyde et ambitiøst havearkitektonisk rum med stor formbevidsthed og sammenhængskraft, som er i dialog med den danske havearkitektoniske tradition, og som tilbyder et fremtidigt tredje rum for esbjergenserne imellem havnen og byen.”