Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Social- og sundhedsassistentelever til Esbjerg Kommune

Social- og sundhedsassistentelever til Esbjerg Kommune

Vil du gøre en forskel for mennesker? Så bliv social- og sundhedsassistentelev i Esbjerg Kommune.

Esbjerg Kommune søger dig, der gerne vil have en uddannelse, hvor du arbejder med mennesker og sundhed. Dig, der vil sikre, at vores borgere får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsnet.

Hvad er en social- og sundhedsassistent?

Som social- og sundhedsassistent er du med til at gøre en forskel for mennesker – hver dag. Du bruger dine stærke kompetencer inden for bl.a. sygepleje og rehabilitering til at styrke den enkelte borgers livskvalitet, så de bliver mere selvhjulpne og får en bedre hverdag.

Som social- og sundhedsassistent er du nøglemedarbejderen, der er helt tæt på borgeren. Det er dig, der kommer i hjemmet hos borgerne og leverer størstedelen af sygeplejeydelserne. Derfor er du også alarmklokken, der tidligt kan observere, hvis der sker ændringer i borgerens mentale og fysiske helbred. Du sørger for at sætte ind med en faglig indsats sammen med dine kolleger.

Hvordan er det at være elev i Esbjerg Kommune?

Som elev i Esbjerg Kommune bliver du klædt på til at tage hånd om andre. Og vi tager hånd om dig. Vi har fokus på, at du trives hele vejen igennem din elevtid, og at du bliver en dygtig social- og sundhedsassistent. Derfor følger en vejleder dig gennem hele uddannelsen og giver dig løbende feedback og sparring, ligesom det enkelte oplæringssted tager hånd om dig, din læring og trivsel.

Under uddannelsen kommer du i oplæring på plejehjem, i hjemmeplejen, på et hospital og i psykiatrien. Uanset hvor du er i oplæring, er omdrejningspunktet borgerne.

Hvad forventer vi af dig?

Som elev i Esbjerg Kommune forventer vi, at du har lyst til at udvikle dig både fagligt og personligt. Du kan lide at arbejde med mennesker, og du ønsker at gøre en forskel for andre.

Opstart
Der er flere veje for dig, der vil være social- og sundhedsassistentelev i Esbjerg Kommune. Vi hjælper dig med at finde det uddannelsesforløb, der passer til dig.

Er du i gang med grundforløb 2, skal du være opmærksom på, at du først kan søge en stilling som elev hos os, når din skole har udarbejdet en karrierevejledning, der er et dokument, som vurderer om du er bedst egnet til en social- og sundhedsassistent- eller -hjælperuddannelse.

Læs mere om at være ansat som elev i Esbjerg Kommune lige her: https://sosuelev.esbjerg.dk/

Løn og ansættelsesvilkår
Som elev får du løn under din uddannelse.

Hvis du er over 25 år, kan du få voksenelevløn. Din arbejdstid er 37 timer om ugen.

Det praktiske  
Når du søger en elevansættelse hos os, er det vigtigt, at du vedlægger:

 • Grundforløbsbevis, hvis du har gennemført grundforløb 2
 • Karakterbevis, hvis du er i gang med grundforløb 2
 • Karrierevejledningsdokument udarbejdet af skolen for dig, der er i gang med eller har gennemført grundforløb 2
 • Real Kompetence Vurdering (RKV), hvis du er over 25 år
 • SSH-bevis og karakterbevis, hvis du har gennemført en social- og sundhedshjælperuddannelse
 • Hvis du søger genoptag eller overflytning fra end anden skole end SOSU Esbjerg, har vi brug for:
  • Dokumentation for beståede oplæringsperioder (Erklæring om oplæring)
  • Dokumentation for beståede skoleperioder (Kan indhentes hos den skole, du har været tilknyttet).

Vigtige ansøgningsfrister
Vær opmærksom på, at du skal søge inden for nogle bestemte tidsfrister.
 
 • Søg inden 6. august 2024, hvis du vil ansættes til Grundforløbet i september 2024 eller til Hovedforløbet i oktober 2024. Samtaler holdes i uge 34.
 • Søg inden 26. november 2024, hvis du vil ansættes til Grundforløbet i januar 2025 eller Hovedforløbet i marts 2025. Samtaler holdes i uge 50.

Hvis vi vælger at invitere dig til samtale, vil du modtage en invitation en uge inden samtalen finder afsted. Vær opmærksom på, at vi kontakter dig på den mail, du vælger at oplyse, når du sender din ansøgning.
Der kan blive indhentet referencer fra nuværende og/eller tidligere arbejdsgiver, hvis du efter en ansættelsessamtale fortsat er i betragtning til stillingen. Du vil blive informeret inden der bliver indhentet en reference.

Alle kvalificerede uanset køn, alder og etnisk baggrund opfordres til at søge stillingen.

Ved ansættelse i stillingen skal du indlevere en straffeattest.

Ansøgningen sendes elektronisk. Klik på "send ansøgning" nederst og vedhæft din ansøgning og relevant dokumentation.

Afslag
Får du et afslag på din ansøgning, er Esbjerg Kommune forpligtet til at registrere afslaget. Oplysningerne registreres på Lærepladsen.dk og overføres til Datavarehuset i Styrelsen for It og Læring. Oplysningerne indsamles udelukkende til statistiske formål. De registrerede oplysninger er ikke synlige for dig eller offentligheden. Indsamlingen af disse data sker med hjemmel i §58 i Bekendtgørelse om Erhvervsuddannelser.
 

Fakta

Arbejdstid

Fuldtid

Ansættelsesvilkår

Midlertidig ansættelse

Ansøgningsfrist

26-11-2024 23:59

Tiltrædelse

Juni 2024

Kontaktperson

Hanne Brandt
Telefon 76 16 25 06