Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Besøgssteder

Den 31. august 2021 kl. 10 modtager vi Kongeskibet Dannebrog på Esbjerg Havn. 

Her kan du se programmet for Hendes Majestæt Dronningens besøg.

Kl. 10.00 Ankomst i Dokhavnen

Kongeskibet Dannebrog anløber Dokhavnen i Esbjerg, og her modtages Hendes Majestæt Dronningen.

Dokhavnen kaldes ofte Esbjergs vugge, da bassinet udgjorde den første del af Esbjerg Havn, som blev bygget efter 1868. Havnen var i første omgang tænkt som en eksporthavn, men sidenhen blev fiskeriet det største erhverv. Efterfølgende er det olie, gas og offshore vind, der præger havnens aktiviteter. I de seneste år er Esbjerg blevet kendt og anerkendt som den danske EnergiMetropol, der nu udbygger identiteten med en klar grøn profil.

Kl. 10.30 Karettur

Garderhusarregimentets Hesteskadron rider langs havnefronten frem til Kongeskibet Dannebrog, hvorfra Dronningen kører i karet med borgmester Jesper Frost Rasmussen og samlever Gitte Kirkegaard.

Du er velkommen til stå langs ruten, som går via Østre Dokvej, Britanniavej, Østre Havnevej, Hulvejen, Havnegade og Torvegade. Turen slutter ved Esbjerg Rådhus.

Kl. 10.50 Esbjerg Rådhus

Karetturen slutter ved Esbjerg Rådhus.
Her står flere skoleklasser klar til at modtage Dronningen, og 1. viceborgmester Susanne Dyreborg byder velkommen, mens Varde Garden spiller.

I byrådssalen hilser Dronningen på medlemmerne af byrådet som en del af den officielle modtagelse.

Kl. 11.40 Musikhuset Esbjerg

Besøget i Musikhuset Esbjerg bliver et glædeligt gensyn, da Dronningen deltog i indvielsen af bygningen i 1997. Ved dette besøg får Dronningen mulighed for at opleve den nyrenoverede forplads, Henning G. Kruses Plads.

I den flotte lyse foyer venter der Dronningen kulturelle smagsprøver fra Den Kongelige Ballet i Esbjerg og Den Ny Opera. Begge kulturinstitutioner har hjemme i Esbjerg, og begge optræder på scenen i Musikhuset Esbjerg.

Kl. 12.17 Bakkeskolen Cosmos

På Bakkeskolen Cosmos i Jerne har projektet 6705 + Statens Kunstfond haft stor betydning for eleverne. Projektet er en del af de initiativer, der har været med til at ændre opfattelsen af Bakkeskolen Cosmos.

Bakkeskolen Cosmos er Team Danmark profilskole for breddeidræt, hvilket fremmer elevernes sundhed, læring og trivsel.

Det er også på Bakkeskolen Cosmos, at Esbjerg Kommunes Sport Plus klasser holder til. Her kan elever i 7.-9. klasse fra hele kommunen søge ind på særlige linjer inden for eSport, TeamGym og brasiliansk fodbold.

Kl. 13.07 Hjerting Badehotel

Hendes Majestæt Dronningen ankommer til Hjerting Badehotel foran badehotellets charmerende hovedindgang på Strandpromenaden. På badehotellet skal Dronningen indtage sin frokost i restauranten sammen med indbudte gæster.

Hjerting Badehotel er et af Danmarks ældste badehoteller, der kan datere deres udskænkning som kro og badehotel mere end 300 år tilbage. Hjerting Badehotel er et yndet mål for gæster fra både ind- og udland, når der skal nydes et par dage i skønne, charmerende omgivelser blot et stenkast fra Vadehavet.

Kl. 14.27 Viking Life-Saving Equipment

Hendes Majestæt Dronningen besøger én af Esbjergs store virksomheder, VIKING Life-Saving Equipment A/S, der er en verdensomspændende markedsleder, når det kommer til produktion, salg og service af sikkerheds- og brandslukningsudstyr.

VIKING Life-Saving Equipment A/S er et globalt selskab, der for længst har erobret verdens have, og hvis navn er synonymt med sikkerhed til søs.

VIKING er en privatejet virksomhed, som blev grundlagt i 1960. Hovedkvarteret ligger i Esbjerg, og produkterne bliver produceret i Danmark, Norge, Bulgarien, Grækenland, Kina og Thailand. Kongeskibet Dannebrog er udstyret med VIKING redningsflåder.

Kl. 15.13 Østhavnen

Under H.M. Dronningens besøg på Esbjerg Havn går turen til Østhavnen. Det bliver en fysisk rejse gennem omstillingen fra olie- og gasaktiviteterne til de grønne alternativer som vindmøller. Østhavnen er ét af epicentrene i Europas grønne omstilling, og ønsket er at give Dronningen et indblik i alle aktiviteterne.

Østhavnen åbnede i 2013 med 650.000 m2 og bliver primært brugt til at forsamle, teste og udskibe vindmøller. Siden 2013 er Østhavnen blevet udvidet ad flere omgange. Der arbejdes i øjeblikket på endnu en udvidelse af Østhavnen med yderligere 500.000 m2, så havnen kan følge med udviklingen af den grønne omstilling, der betyder både langt flere og større havvindmøller i Nordsøen.

6 ud af hver 10. opstillede havvindmølle i Europa er udskibet fra Østhavnen i Esbjerg.

Kl. 15.43 Game Streetmekka

H. M. Dronningen skal afslutte dagens besøg rundt i Esbjerg med at besøge byens skæve og rå kulturhus. Nemlig GAME Streetmekka Esbjerg. Et asfalteret gadeidræts- og kulturhus, der siden 2016 har dannet en unik ramme om ungeledet gadeidræt, streetkultur og frivillighed i den unik renoverede jernbane-remise midt i Esbjerg.

På GAME Streetmekka mødes ca. 40.000 børn, unge og voksne årligt for at dyrke gadeidræts- og kulturaktiviteter, som fx streetbasket, parkour, graffiti, gadefodbold, streetdance, scoot, skate og streetart – alt det bedste fra streetkulturen. Under besøget møder Dronningen også Recovery Bulls, som er et idrætsfællesskab for udsatte.