Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sommertogt 2021

Den 31. august kl. 10 modtager vi Kongeskibet Dannebrog på Esbjerg Havn. Der venter Hendes Majestæt Dronningen en festlig modtagelse i Danmarks yngste storby.

Her kan du se Dronningen i karet

Vi tager imod Kongeskibet Dannebrog i Dokhavnen i Esbjerg Havn, og efter velkomsten kører Dronningen i karet til Esbjerg Rådhus.

Karetturen bliver den eneste på dette års sommertogt, og vi får alle en enestående mulighed for at opleve Garderhusarregimentets Hesteskadron.

Kareten krydser vores nyrenoverede gågade, hvor indretningen henter inspiration fra Vadehavet. Karetturen slutter ved Esbjerg Rådhus, hvor den officielle modtagelse finder sted.

Garderhusarregimentets Hesteskadron fører an, når Dronningen kører i karet gennem Esbjerg. Du er velkommen til stå langs ruten, som går via:

  • Østre Dokvej 
  • Britanniavej
  • Østre Havnevej
  • Hulvejen
  • Havnegade
  • Torvegade

Turen slutter ved Esbjerg Rådhus, hvor du også kan se Dronningen, når hun står ud af karaten på Rådhuspladsen.

Program

Se programmet for Hendes Majestæt Dronningens besøg den 31. august 2021.

Se programmet her

Åben stald

Søndag den 29. august 2021 er der Åben Stald i Vognsbølparken, hvor du kan se hestene og den kongelige karet.

Læs mere om Åben stald

Det øvrige program

I løbet af sit ophold i Esbjerg vil Dronningen også besøge Musikhuset Esbjerg og Bakkeskolen Cosmos. 

Der bliver også tid til virksomhedsbesøg hos Viking Life-Saving Equipment og på Esbjerg Havn, så Dronningen kan høre det seneste nye om vores grønne omstilling og de mange initiativer inden for bæredygtighed. 

Programmet slutter på GAME Streetmekka Esbjerg, hvor børn og unge viser, hvordan gadeidrætten har pustet liv i den gamle remise.

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Sommertogterne startede for over 100 år siden

Kongeskibet Dannebrog

I Christian 10.s regeringstid tog Kongen på årlige togter i de danske farvande på hjuldamperen Dannebrog. Traditionen er siden videreført af Frederik 9. og Dronningen, der begge har lagt vægt på at bruge Kongeskibet Dannebrog til at besøge store dele af landet.

Afløseren for hjuldamperen er et 78,43 meter langt skib, der blev bygget på Orlogsværftet i København. Skibet blev navngivet af Dronning Alexandrine, søsat i 1931 og taget i brug af den kongelige familie året efter. Siden har Kongeskibet tjent som officiel og privat residens for regenten og medlemmerne af den kongelige familie.