Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Lad os stå sammen om byens børn

De fleste tænker, at en plejefamilie er sådan nogle med et stort hus på landet eller har en særlig uddannelse som fx pædagog eller skolelærer. Det skal vi have gjort op med, for familieplejebegrebet er langt mere nuanceret. 

Som pleje- eller aflastningsfamilie kan man sagtens bo i en lejlighed, være single, direktør, kontorassistent eller gartner. Man kan også have en anden etnisk baggrund end dansk. Lige meget hvem du er, er det vores håb, at flere kan se sig selv som nogen, der også kan gøre noget for udsatte børn.

Især mangel på aflastningsfamilier
Esbjerg Kommune mangler især aflastningsfamilier, som bor i Esbjerg og omegn, og som kan håndtere børn med flere samtidige udfordringer fx søskendepar og børn med handicap eller diagnoser.

Når vi især søger personer, som bor i eller tæt ved Esbjerg, er det fordi, at det for mange af børnene har stor betydning, at de kan blive i deres nærområde, så de ikke skal bruge for meget tid på transport og stadig kan deltage i et klassearrangement eller en børnefødselsdag.

En aflastningsfamilie er kort fortalt nogen med lyst og overskud til at passe et ekstra barn hver anden eller tredje weekend – plus måske en hverdag i ugen og i ferier. Det er ikke et krav, at barnet skal kunne få sit eget værelse.

Vi har aflastningsfamilier, som er alt lige fra enlige til homoseksuelle til far-mor-børn-familier, som bor i hus, villa eller lejlighed. Det er ikke pladsen, eller hvad du laver, som er afgørende - det handler mest om at kunne give barnet en grundlæggende omsorg og tryghed og familien en ekstra hjælp og støtte.

Viden og vedholdenhed
Det er en stor beslutning at åbne sit hjem for et udsat barn – uanset om det er 24/7 eller hver anden eller tredje weekend.

Det er vigtigt for os, at dem, der melder sig, virkelig vil det. De skal indgå i en relation til et barn, som er udsat og har behov for stabilitet og tryghed – det vil sige, at de skal være vedholdende. Børnene skal ikke opleve flere svigt.

I arbejdet med børnene vil pleje- og aflastningsfamilier altid bliver støttet med masser af viden og uddannelse.

Det er Socialtilsyn Syd, som godkender alle nye pleje- og aflastningsfamilier med bopæl i Esbjerg Kommune.

Har I spørgsmål efter jeres deltagelse i vores informationsaften, er I altid meget velkommen til at kontakte en familieplejekonsulent.