Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sådan skal du stille din skraldespand

Når du som boligejer vælger en plads til din skraldespand, er der nogle adgangsforhold, du skal tage hensyn til.

Læs mere om reglerne og hvordan du sikrer dig, at skraldespanden bliver tømt.

Restaffald og madaffald
For at få tømt dine skraldespande til restaffald og madaffald, hvor de står til dagligt, er der en række adgangsforhold, du som husejer skal sikre. Det er Arbejdstilsynet, der fastsætter reglerne for, hvordan adgangsforholdene skal være. 

Kan det ikke lade sig gøre, at opfylde kravene, skal byejendomme stille skraldespandene ud til skel på tømmedagen senest kl. 7.00. For ejendomme i Esbjerg Midtby skal skraldespandene stilles ud til skel senest kl. 06.00. For landejendomme skal skraldespandene stå samlet på standplads senest kl. 6.00 på tømmedagen. Er du i tvivl om, hvad der gælder på din adresse, så find dit affaldsområde eller kontakt os.

Se reglerne for adgangsforhold i filmen eller på billederne under filmen. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne med at finde den bedst mulige placering.

Genbrug 
Genbrugsspanden, papirspanden, miljøkassen og havespanden skal stå i skel på tømmedagen senest kl. 7.00 i by. I Esbjerg Midtby skal spandene stå i skel kl. 06.00. For land skal de stå samlet på standplads senest kl. 6.00. Er du i tvivl om, hvad der gælder på din adresse, så kontakt os.

Sådan sikrer du, at spanden bliver tømt

Skal du lave afskærmning af spande

Overvejer du at bygge større affaldsløsninger ved din ejendom

Få hjælp til placeringen inden du går i gang

Skal du bygge et affaldsskur eller overvejer du nedgravede affaldsløsninger, skal du være opmærksom på adgangsforholdene . Vi hjælper gerne med vejledning. Kontakt os via vores kontaktformular.

Kontakt os

Print din genbrugskalender

Du har mulighed for at printe en genbrugskalender. Her kan du se, hvornår vi tømmer papirspand, genbrugsspand, havespand og miljøkasse.

Print din genbrugskalender

Gratis besked-service

Tilmeld dig besked-service og få en gratis sms eller email dagen før vi tømmer genbrugsspand, papirspand, miljøkasse og havespand hos dig.

Læs om besked-Service

App om dit affald

Få overblik over, hvornår vi henter affald og se genbrugspladser og meget andet. Søg efter "Affaldsportal" i App Store eller Google Play.

Mere om app'en Affaldsportal