Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

6705+ Statens Kunstfond – Kunstoplevelser til Stengårdsvej

Masser af fælles kunstoplevelser skal være med til at transformere Stengårdsvej og nærområdet.

Kunstoplevelserne skal i løbet af de kommende år give dig og alle andre i området den energi, I skal bruge, når vi sammen skal skabe et levende og mangfoldigt by- og boligområde.

Kultur for alle og med alle
De mange kunstoplevelser er en del af det initiativ, som er blevet døbt 6705+Statens Kunstfond. De næste år skal det med en bevilling fra Statens Kunstfond på 3,55 mio. kroner i ryggen skabe kunstprojekter af høj kvalitet for og med beboere, naboer, kunstnere, kulturinstitutioner og alle andre med interesse i området.

Faktisk er vi allerede i gang. Kig fx over på Bakkeskolen Cosmos, hvor billedkunstner Astrid Marie Christiansen har skabt et gulv og dermed en helt særlig stemning. I skolens festsal kan du nyde billedkunstner Erik Hagens fantastiske nye udsmykning, og hvis du smutter over gaden og ind på UCsyd kan du udforske detaljerne i samme kunstners overvældende værk Esbjerg Evangeliet.

Tekstildesigner og kunsthåndværker Tina Ratzer har hen over sommeren 2019 sammen med unge og voksne på Stengårdsvej identificeret de farver, der er helt specielle for netop dette område. Det arbejde munder snart ud i kunstneriske udsmykninger, som du godt kan glæde dig til at opleve på gavle, når mørket falder på.

Der er også teater på vej. Snart vil du kunne opleve tre vidt forskellige scenekunstforestillinger. Læs mere om forestillingerne og 6705+Statens Kunstfond på www.kunst.dk/i-fokus/13079 eller følg med på www.facebook.com/6705Kunstfond.

Vil der ske mere? Ja, det vil der bestemt, blandt andet i forhold til arkitektur og litteratur, men fordi 6705+Statens Kunstfond løber over flere år og gerne vil inddrage så mange borgere som muligt, ved vi faktisk ikke helt, hvad der kan komme til at ske. Det afhænger jo blandt andet af dig! Så har du gode ideer, så kom endelig frem med dem.

En ny fortælling om Esbjerg Ø
Kunst kan noget, som intet andet kan. Med 6705+Statens Kunstfond vil vi vise, at vi sammen kan bruge kulturen til at skabe en ny identitet og fortælling om Esbjerg Ø. Området har en masse menneskelige ressourcer, som vi måske ikke selv er helt opmærksomme på. Med kunsten som omdrejningspunkt kan vi sammen bygge nye broer og skabe nye fællesskaber, både på selve Stengårdsvej og i forhold til resten af byen. Den bro kan du blive en del af.

Fortællingen Flytter Ind

Alle har en fortælling

Bakkeskolen Cosmos får i dette skoleår besøg af en række forfattere, der skal hjælpe eleverne med at blive dygtige fortællere. 0.-2. klasse har haft besøg af børnebogsforfatter Rebecca Bach-Lauritsen, der også er kendt fra Ramasjang.

Strøm til Børn

Lav dine egne beats!

Strøm til Børn er et undervisningsforløb for mellemtrinnet, hvor eleverne lærer at komponere deres egen musik på iPads. Tre folkeskoler i Esbjergs østlige bydel deltager i forløbet, der har opstart til august 2020.

Næste station Stengårdsvej

Hvordan ser Stengårdsvej ud i fremtiden?

”Næste station Stengårdsvej” tager dig med på en vandreforestilling, der bliver til sammen med borgere på Stengårdsvej og resten af Esbjerg. Og du kan være med! Forestillingen får premiere til maj 2021. Følg med på Facebook, @Næste Station Stengårdsvej.

Fortællegrenen

Fordybelse på forgreningen

Nu kan elever på Bakkeskolen Cosmos fordybe sig i historier på skolens helt egen Fortællegren, som er en forgrening af Fortælletræet på Hovedbiblioteket. Fortællegrenen er tegnet og opført af Thomas Dambo og udsmykket af kunstner Sara Vilslev.

Bakkeskolens Billedlotteri

Bakkeskolens Billedlotteri

Bakkealfabetet forbinder de mange vidt forskellige kunstværker i en samling, der kan sætte tankerne i gang hos både børn og voksne. Værkerne er lavet af Erik Hagens og du kan opleve dem på Bakkeskolen Cosmos.

Kunst Agenterne

Hvordan gør man kunst spændende for unge på Stengårdsvej?

Det ved de tre Kunst Agenter, der har været med til at formidle kunstprojekterne. De har også været i København for at vælge nogle kunstværker til udlån fra Statens Kunstfond til Bakkeskolen Cosmos, hvor de tre piger er elever.

Stengårdsvejs farver

Stengårdsvejs farver danner grundlag for kunstnerisk udsmykning

Tekstildesigner og kunsthåndværker Tina Ratzer har lavet en række workshops sammen med unge i Fritids- og Ungdomsklubben på Stengårdsvej og voksne i det multietniske aktivitetshus Mosaikken.

Workshop i Fritids- og Ungdomsklubben

Samarbejdet og beboernes viden om lokalmiljøet danner baggrund for Tina Ratzers kunstneriske udsmykning til området.

Kunstgulv på Bakkeskolen

På Bakkeskolen har billedkunstner Astrid Marie Christiansen skabt et spændende og farverigt kunstgulv