Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

6705+ Statens Kunstfond – Kunstoplevelser til Stengårdsvej

Masser af fælles kunstoplevelser skal være med til at transformere Stengårdsvej og nærområdet.

Kunstoplevelserne skal i løbet af de kommende år give dig og alle andre i området den energi, I skal bruge, når vi sammen skal skabe et levende og mangfoldigt by- og boligområde.

Kultur for alle og med alle
De mange kunstoplevelser er en del af det initiativ, som er blevet døbt 6705+Statens Kunstfond. De næste år skal det med en bevilling fra Statens Kunstfond på 3,55 mio. kroner i ryggen skabe kunstprojekter af høj kvalitet for og med beboere, naboer, kunstnere, kulturinstitutioner og alle andre med interesse i området.

Faktisk er vi allerede i gang. Kig fx over på Bakkeskolen Cosmos, hvor billedkunstner Astrid Marie Christiansen har skabt et gulv og dermed en helt særlig stemning. I skolens festsal kan du nyde billedkunstner Erik Hagens fantastiske nye udsmykning, og hvis du smutter over gaden og ind på UCsyd kan du udforske detaljerne i samme kunstners overvældende værk Esbjerg Evangeliet.

Tekstildesigner og kunsthåndværker Tina Ratzer har hen over sommeren 2019 sammen med unge og voksne på Stengårdsvej identificeret de farver, der er helt specielle for netop dette område. Det arbejde munder snart ud i kunstneriske udsmykninger, som du godt kan glæde dig til at opleve på gavle, når mørket falder på.

Der er også teater på vej. Snart vil du kunne opleve tre vidt forskellige scenekunstforestillinger. Læs mere om forestillingerne og 6705+Statens Kunstfond på www.kunst.dk/i-fokus/13079 eller følg med på www.facebook.com/6705Kunstfond.

Vil der ske mere? Ja, det vil der bestemt, blandt andet i forhold til arkitektur og litteratur, men fordi 6705+Statens Kunstfond løber over flere år og gerne vil inddrage så mange borgere som muligt, ved vi faktisk ikke helt, hvad der kan komme til at ske. Det afhænger jo blandt andet af dig! Så har du gode ideer, så kom endelig frem med dem.

En ny fortælling om Esbjerg Ø
Kunst kan noget, som intet andet kan. Med 6705+Statens Kunstfond vil vi vise, at vi sammen kan bruge kulturen til at skabe en ny identitet og fortælling om Esbjerg Ø. Området har en masse menneskelige ressourcer, som vi måske ikke selv er helt opmærksomme på. Med kunsten som omdrejningspunkt kan vi sammen bygge nye broer og skabe nye fællesskaber, både på selve Stengårdsvej og i forhold til resten af byen. Den bro kan du blive en del af.

Stengårdsvejs farver

Stengårdsvejs farver danner grundlag for kunstnerisk udsmykning

Tekstildesigner og kunsthåndværker Tina Ratzer har lavet en række workshops sammen med unge i Fritids- og Ungdomsklubben på Stengårdsvej og voksne i det multietniske aktivitetshus Mosaikken.

Workshop i Fritids- og Ungdomsklubben

Samarbejdet og beboernes viden om lokalmiljøet danner baggrund for Tina Ratzers kunstneriske udsmykning til området.

Kunstgulv på Bakkeskolen

På Bakkeskolen har billedkunstner Astrid Marie Christiansen skabt et spændende og farverigt kunstgulv