Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Plejehjemmet Solgården

Placeret i Bramming midtby. Hjemmet omkranses af velanlagte grønne arealer, som består af sansehave og blomsterhave. Haverne brydes af et dejligt stisystem, som gør gåture og kørestolsture i det fri, muligt.

Her lægger vi vægt på en varm og tryg hverdag for vores beboere og hjemmeboende pensionister. Vi har mange forskellige tilbud og aktiviteter, men ser altid på den enkeltes ønsker og behov.

Solgården er opdelt i mindre afsnit, hvortil der også hører lidt have og terrasse. Vi har Minibus, som gør det muligt at komme ud på ture i lokalområdet. Der eksisterer en fantastisk relation med de frivillige organisationer fra lokalsamfundet, som Solgården har stor glæde af, til aktiviteter såvel udendørs som indendørs.

Boligerne

Plejehjemmet Solgården har været igennem en omfattende modernisering og ombygning og har nu boliger til 68 faste beboere

  • 39 boliger med to rum til borgere med almene plejebehov
  • 29 boliger med et rum til borgere med en demenssygdom

Etrumsboligerne indeholder sove/opholdsrum, tekøkken samt badeværelse. Torumsboligerne indeholder opholdsrum, soveværelse, tekøkken samt badeværelse. Alle boligerne har adgang til egen terrasse. Yderligere er der adgang til vaskeri.

Boligerne er fordelt på syv enheder. Der er fælles køkken og opholdsstue i hver enhed, hvor der er mulighed for at deltage i socialt samvær med andre beboere. Der er en fast personalestab tilknyttet hver enhed.

Vi har 10 midlertidige boliger og 27 ældreboliger i tæt tilknytning til centret.

Det særlige ved Solgården

Vi prioriterer en respektfuld og tryg hverdag, hvor der er stor fokus på de individuelle ønsker og behov. Vi tilstræber at opretholde et værdigt liv for den enkelte, med udgangspunkt i den individuelle livshistorie og selvbestemmelse.

Vi ønsker at skabe og fastholde et tæt samarbejde med pårørende, således vi sammen bidrager til det værdige liv. Vi stiller store krav til de faglige kompetencer, som er nødvendige i opgaveløsningen omkring borgerne.

Praktisk på plejehjemmet

Se huskelisten med de ting, vi anbefaler, du tager med, når du flytter på plejehjem. Få også overblik over de faste udgifter, og alt det praktiske både før og efter, du er flyttet ind.

Læs mere om det praktiske når du skal på plejehjem

Mad på plejehjem

Hvis du bor på plejehjem, kan du købe maden gennem os, så du får det serveret på dit plejehjem.

Læs mere om maden på plejehjem

Brugerråd og frivillige

Vi værdsætter alle frivillige indsatser og gør meget for, at alle oplever værdi ved at bidrage i hverdagen på vores plejehjem.

Læs mere om brugerråd og frivillige