Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Plejehjemmet Esehuset

Esehuset rummer både demens og gerontopsykiatri. Vi har fokus på tryghed og at de nære relationer skaber grobund for værdig livskvalitet for den enkelte beboer.

Esehuset er opført i 2009. Det ligger centralt placeret i Sædding med gå afstand til Sædding strand, tæt på indkøbscenter, Sædding Kirke og offentlig transport.

Boligerne

Esehusets målgruppe er borgere med demens og gerontopsykiatriske udfordringer.

Esehuset har 78 lyse og moderne boliger på 45m2, som fleksibelt kan indrettes efter ønske og behov. 36 boliger til borger med demens. 32 boliger til borger med gerontopsykiatriske udfordringer og 10 midlertidige boliger til afklaringsophold.

På alle afdelinger er der fælles køkken, opholdsrum og familiestuer som indbyder til fællesskab og hygge.

72 af boligerne har terrasse eller altan og 6 af boligerne har fælles tagterrasse.

Der er et stort udeareal, som grænser op til Sædding boldklubs træningsbaner. Det giver mulighed for mange udendørs aktiviteter blandt andet krolf, stigegolf og petanque.

Indendørs er der et stort cafeteria, som danner rammen om Esehusets aktiviteter. Vi har også en træningssal, som giver mulighed for træning individuelt eller på hold.

Esehusets arkitektur er nyskabende, da vores to hovedbygninger er runde og vores gange derved buer. Det er med til at give vores beboere tryghed og følelsen af nærvær, når de går ud ad deres hoveddør. Hver runddel omkranser en dejlig solrig gårdhave med flagstang, frugttræer og blomster efter årstiden.

Praktisk på plejehjemmet

Se huskelisten med de ting, vi anbefaler, du tager med, når du flytter på plejehjem. Få også overblik over de faste udgifter, og alt det praktiske både før og efter, du er flyttet ind.

Læs mere om det praktiske når du skal på plejehjem

Mad på plejehjem

Hvis du bor på plejehjem, kan du købe maden gennem os, så du får det serveret på dit plejehjem.

Læs mere om maden på plejehjem

Brugerråd og frivillige

Vi værdsætter alle frivillige indsatser og gør meget for, at alle oplever værdi ved at bidrage i hverdagen på vores plejehjem.

Læs mere om brugerråd og frivillige

Esehusets Venner

Støtteforeningen Esehusets Venner blev stiftet den 16. marts 2023 af en kreds af pårørende og frivillige ved Esehuset. Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 valgte medlemmer og 2 suppleanter.

Støtteforeningen er en selvstændig forening, hvis arbejde forudsættes finansieret af midler fra puljer, fonde, sponsorer, kontingenter m.m. Foreningen skal IKKE understøtte Esehusets drift.

Formålet med foreningen er at indsamle økonomiske midler til fordel for sociale aktiviteter og underholdning for beboere og frivillige på Esehuset samt støtte til f.eks. indkøb af redskaber og udstyr til fremme af livskvaliteten for beboerne på Esehuset. Støtteforeningen kan herudover selv eller i samarbejde med Esehusets ledelse arrangere og bistå ved ture og aktiviteter.

Sådan kan du støtte:

Du kan hjælpe ved at melde dig ind i støtteforeningen Esehusets Venner. AKTIVITETEN på Esehuset hjælper gerne med tilmelding. Beløbet indsættes på foreningens konto i Danske Bank 9570 – 13630046, eller MobilePay nr. 473289. Det årlige kontingent er 100 kr.

Skriv dit navn i beskedfeltet og send herefter dit navn, telefon og mailadresse på e-mail eller sms til formanden: 
Poul Larsen - Tlf. 21 59 64 46 - E-mail: toften3@esenet.dk