Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Plejehjemmet Esehuset

Esehuset er et unikt specialcenter, som rummer både psykiatri og demens. Vi har fokus på tryghed og de nære relationer skaber grobund for værdig livskvalitet for den enkelte beboer.

Esehuset er et moderne plejehjem, opført i 2009. Det ligger centralt placeret i Sædding med gå afstand til Sædding strand, tæt på indkøbscenter, Sædding Kirke og offentlig transport.

Esehusets arkitektur er nyskabende, da vores to hovedbygninger er runde og vores gange derved buer. Det er med til at give vores beboere tryghed og følelsen af nærvær, når de går ud ad deres hoveddør. Hver runddel omkranser en dejlig solrig gårdhave med flagstang, frugttræer og blomster efter årstiden.

Boligerne

Esehuset har 78 lyse og moderne boliger på 45m2, som fleksibelt kan indrettes efter ønske og behov. 34 boliger til borger med demens. 44 boliger til borger med gerontopsykiatriske lidelser, hvoraf de 10 er midlertidige boliger til afklaringsophold.

På alle afdelinger er der fælles køkken, opholdsrum og familiestuer som indbyder til fællesskab og hygge.

72 af boligerne har terrasse eller altan og 6 af boligerne har fælles tagterrasse.

Der er et stort udeareal, som grænser op til Sædding boldklubs træningsbaner. Det giver mulighed for mange udendørs aktiviteter blandt andet krolf, stigegolf og petanque.

Indendørs er der et stort cafeteria, som danner rammen om Esehuset mange aktiviteter. Vi har også en træningssal, som giver mulighed for træning individuelt eller på hold.

Vi har imødekommende og rummelige personaler, som særligt evner at give plads til forskellighed for de borgere, som er berettiget til en plejebolig og har en demens eller adfærd, der ikke kan rummes anden steds i Esbjerg kommune.

Praktisk på plejehjemmet

Se huskelisten med de ting, vi anbefaler, du tager med, når du flytter på plejehjem. Få også overblik over de faste udgifter, og alt det praktiske både før og efter, du er flyttet ind.

Læs mere om det praktiske når du skal på plejehjem

Mad på plejehjem

Hvis du bor på plejehjem, kan du købe maden gennem os, så du får det serveret på dit plejehjem.

Læs mere om maden på plejehjem

Brugerråd og frivillige

Vi værdsætter alle frivillige indsatser og gør meget for, at alle oplever værdi ved at bidrage i hverdagen på vores plejehjem.

Læs mere om brugerråd og frivillige