Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Nordeuropas digitale knudepunkt

Esbjergs næste væksteventyr bliver på det digitale område. Med datacentre og digital infrastruktur på tværs af Atlanten opstår der nye muligheder, som vi er parate til at udnytte. 

Med fiberkabelforbindelser som Havfrue-kablet til Nordamerika, North Sea Connect til Storbritannien og Cobra-kablet til Holland kobles Esbjerg for alvor på den globale digitale infrastruktur.

Vi har bevist, at vi kan levere en driftssikker og klimavenlig elforsyning og vil nu udnytte vores store vækstpotentiale som ny it-erhvervsklynge.

  • Vi vil tiltrække flere datacentre og IX-virksomheder (internet-infrastruktur) og udnytte, at det giver store muligheder for følgeforretning for de lokale virksomheder. Som et nyt digitalt knudepunkt kan vi desuden skabe grundlag for, at flere it-virksomheder vil etablere sig i området. Vi vil sikre, at vi har kapacitet og ressourcer til at være konkurrencedygtige på det globale marked. 
     
  • I den unge, digitale vækstbranche opstår der mange nye behov og forretningspotentialer, og vi vil bidrage til, at vores lokale virksomheder får mulighed for at forfølge de nye muligheder. Vi vil indgå i partnerskaber, så vi kan identificere spirer til nye vækstområder for vores virksomheder.
     
  • Vi vil med det digitale knudepunkt og datacentre som afsæt sætte en ny digital dagsorden i Esbjerg Kommune. Vi vil arbejde på at få flere digitale uddannelser i Esbjerg, så vi kan uddanne flere med digitale kompetencer.
     
  • For at lykkes med at realisere potentialerne på it-området skal vi som kommune gå foran, men vi kan ikke gøre det alene. Derfor vil vi alliere os med en række partnere, som har indsigt og interesse i at bidrage til, at Esbjerg kan blive Nordeuropas digitale knudepunkt.

FNs verdensmål

Relevante verdensmål

Vi forholder os til verdenen omkring os og lever selvfølgelig op til FN’s verdensmål.

Her er de relevante verdensmål inden for dette indsatsområde.