Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Flere borgere

Vi vil sikre, at flere nuværende borgere bliver boende, og at flere flytter hertil.

Med indsatser, der gør vores kommune mere attraktiv at leve og arbejde i, vil vi sikre årlig befolkningstilvækst.

  • Vi vil arbejde med særlige indsatser målrettet studerende, nyuddannede, pendlere, udenlandske tilflyttere, tilflyttere fra nærområdet og børnefamilier. Vi vil skræddersy løsninger til de forskellige målgrupper både i forbindelse med eventuel til- og fraflytning.
     
  • Sammen med erhvervslivet vil vi skabe og synliggøre de attraktive jobmuligheder, vi har i området. For dem, som gennemfører en uddannelse i Esbjerg Kommune, skal overgangen til et job i området være det naturlige valg.
     
  • Vi vil tage godt imod vores nye borgere – uanset om de kommer fra udlandet eller fra andre dele af landet, og vi vil sørge for, at alle tilflyttere hurtigt føler sig hjemme og som en del af fællesskabet. Nye netværk er altafgørende for tilflyttere, og derfor vil vi sammen med borgere, virksomheder og foreninger arbejde målrettet med indsatser, der skaber relationer.
     
  • Vi vil gøre vores borgere stolte af at være en del af fællesskabet her i kommunen, og det styrker vores image, hvis de vil være med at sprede den positive fortælling om at bo her. Derfor vil vi gøre det let at dele det gode budskab, og vi skærper den gode kernefortælling om livet i Esbjerg Kommune.

FNs verdensmål