Wii-Sport eller bordtennis
Stil et transportabel og sammenklappeligt bordtennisbord op eller indret et hjørne af personalerummet til Wii-sport. Det er en sjov og social måde at få rørt sig på i f.eks. frokostpausen og appellerer bl.a. til dem, der ikke har lyst til at deltage på et egentligt motionshold. Der er stor forskel på, hvor fysisk aktiv man er, når man spiller Wii-sport. Det er derfor vigtigt at vælge et spil, der gør, at man bevæger sig og får pulsen op.
Sportsevents (vestkystløbet, energiløbet, Esbjerg stafetten m.v.)
Tilmeld arbejdspladsen forskellige sportsevents som f.eks. Vestkystløbet, EnergiLøbet, Esbjerg Stafetten og Vi cykler til arbejde.
Der er ofte et stort socialt aspekt ved de forskellige sportsevents, og de, der ikke ønsker at deltage som løber i et motionsløb, kan måske være med som heppekor, grillpasser eller vælge at gå turen. Det er således muligt at samle alle medarbejdere til samme event.
Esbjerg Kommune betaler deltagelse og løbetrøje til alle ansatte og familiemedlemmer, der stiller op på kommunens hold til Vestkystløbet. Efter løbet har man mulighed for at mødes til en grillpølse og en snak med kollegaerne på kommunens stand. Det plejer at være et rigtig godt arrangement, hvor Esbjerg Kommune stiller med et af de største hold.
Pausegymnastik
Pausegymnastik består af få og enkle styrke-træningsøvelser eller konditionstræning. Det kræver ikke særlige træningsfaciliteter og er derfor ukompliceret at sætte i gang. Man kan f.eks. træne på kontoret eller i frokoststuen.
Det er vigtigt, at pausegymnastikken indarbejdes i en fast rutine på arbejdspladsen, f.eks. ved at der er et fast tidspunkt om dagen, hvor man træner.
Der er mange muligheder for at variere pausegymnastikken og få så mange med som muligt. Man kan f.eks. lave en ”stafet”, hvor det går på skift mellem de ansatte at stå for pausegymnastikken. En anden mulighed er, at alle møder på arbejdspladsen begynder med 5 minutters pausegymnastik.
Motiverende konkurrencer
Skridttællerkonkurrencer er populære, da man kan konkurrere mod hinanden eller gruppevis. Lav en konkurrence, der løber over nogle uger og afslut med at kåre et vinderhold.
Sørg for, at hvert hold udpeger en holdleder, der registrerer alle navne og antal skridt for den enkelte. Bland holdene, så alle har nogenlunde samme forudsætninger for at vinde. Der er stor forskel på, hvor meget man får gået på en dag alt efter, hvilken jobfunktion man har. Det er derfor vigtigt at afgøre, om der kun registreres skridt i arbejdstiden, eller om fritiden også kan inkluderes. Desuden om kilometer på cykel kan konverteres til skridt.
Hæng registreringsskemaet op et synligt sted, hvor alle medarbejdere dagligt kommer forbi. Det er motiverende at se, hvor mange skridt de andre hold er oppe på.
På samme måde kan man lave en cykelkonkurrence. Hvem cykler flest kilometer på en måned? Mange arbejdspladser ved Esbjerg Kommune deltager hvert år i Cyklistforbundets cykelevent ”Vi cykler til arbejde”. Læs mere på hjemmesiden www.vcta.dk