Vision for Esbjerg Kommune: Danmarks bedste arbejdsplads
Vi er:
- en kommune, som yder en professionel helhedsorienteret indsats.
- en mangfoldig arbejdsplads, som sikrer trygge rammer for alle ansatte.
- en kommune med et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø og med høj fokus på sundhed samt god trivsel.
- en attraktiv arbejdsplads, som indadtil og udadtil fremstår som en kommune med udfordrende og spændende jobmuligheder og med mulighed for kompetenceudvikling.
- en innovativ arbejdsplads med forandringsparate ansatte, som er med til at præge udviklingen på landsplan.
- en kommune præget af medinddragelse og medindflydelse, hvor arbejdsopgaverne løses i en løbende og gensidig dialog mellem ledelse og medarbejdere.
Intranettet
I Esbjerg Kommune foregår den primære kommunikation mellem medarbejdere på vores intranet ved navn EKnet. Når du har din første arbejdsdag, får du adgang til EKnet, hvorefter du selv kan gå på opdagelse i de mange informationer.
På Eknet kan du blive medlem af en række samarbejdsrum. Samarbejdsrum er en gruppe, som har et fælles arbejdsområde, er en del af et netværk eller har en fælles interesse.
Når du kommer på intranettet første gang, er det en god idé at gå ind på velkomstsiden for nye medarbejdere. Eller hvis du er leder, på velkomstsiden for nye ledere. Brug søgefeltet, og skriv ”Introduktion for nye medarbejdere” eller ”Introduktion for nye ledere”.
MED-systemet i Esbjerg Kommune
MED står for MED-bestemmelse og MED-indflydelse, som er grundlaget for at udvikle og styrke samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere. Det vil sige, at MED-systemet har en demokratisk funktion, hvor medarbejderne er sikre på at blive hørt.
Læs"Om MED-systemet i Esbjerg Kommune".
Dit arbejdsmiljø
I Esbjerg Kommune vægter vi et godt psykisk og fysisk arbejdsmiljø for alle vores medarbejdere. Dit arbejdsmiljø påvirker dig – og du kan påvirke dit arbejdsmiljø.Vi vil gerne skabe et arbejdsmiljø, som ikke kun forebygger, at du får arbejdsskader, men som også fremmer arbejdsglæden og dit generelle velbefindende på arbejdspladsen. Det kan du hjælpe med, og derfor er det vigtigt, at du introduceres til arbejdspladsens arbejdsmiljø og instrueres i de aftaler og regler, der gælder på arbejdspladsen.
Arbejdsmiljøgruppen
Det daglige, praktiske arbejde angående arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed varetages af arbejdsmiljøgrupperne. Det er derfor arbejdsmiljøgruppen, du går til, hvis du oplever problemer i arbejdsmiljøet eller har forslag til forbedringer. Arbejdsmiljøgruppen består af en arbejdsmiljørepræsentant og en leder. Spørg din leder eller dine kolleger, hvem der er jeres arbejdsmiljøgruppe.
Arbejdstilsynet kommer på uanmeldt besøg i Esbjerg Kommune. De kan i princippet besøge hvem som helst og spørge ind til arbejdsmiljøet. Bliver det dig, skal du kunne oplyse dem om:
- Hvor de kan se arbejdspladsvurderingen (APV) for din afdeling
- Hvor mappen med arbejdspladsbrugsanvisninger (APB) står, hvis I anvender farlige kemikalier i jeres arbejde
- Hvor de kan se arbejdsmiljøregnskabet for din afdeling
- Hvem, der er arbejdsmiljørepræsentant og leder i arbejdsmiljøgruppen
- Hvad Esbjerg Kommunes politikker på arbejdsmiljøområdet m.m er.
Tal med din arbejdsmiljørepræsentant eller lederen i din arbejdsmiljøgruppe om, hvor du finder oplysningerne.
It-sikkerhed
Som medarbejdere i Esbjerg Kommune har vi alle et ansvar for at passe på borgernes og kommunens data.
Det er en vigtig del af jobbet at overholde IT-sikkerhedsreglerne.
Så tænk dig ekstra godt om – for en sikkerheds skyld!
Få de vigtigste råd, og læs om regler om it-sikkerhed og god adfærd.
Tavshedspligt
I det ansættelsesbrev, som du modtager i forbindelse med ansættelsen, kan du læse mere om, de forventninger, der er til dig som medarbejder i Esbjerg Kommune, og blive se de vilkår, der gælder for ansættelsen. Vi opfordrer til, at du læser ansættelsesbrevet grundigt igennem og tager kontakt til din leder, hvis du er i tvivl om noget.
I ansættelsesbrevet kan du bl.a. læse, at du som medarbejder ved Esbjerg Kommune har tavshedspligt. Tavshedspligten gælder forhold, du bliver bekendt med under arbejdet. Normalt er det hensynet til Esbjerg Kommunes interesser og hensyn til borgernes privatliv, der betinger hemmeligholdelse. I praksis skal du, hvis du giver oplysninger ”ud af huset”, handle i forståelse med din chef.
Yderligere kan du se Straffelovens § 152.