Esbjerg Byråd vedtog den 19. august 2019 at offentliggøre forslag til kommuneplanæn-dring nr. 2018.17, forslag til lokalplan nr. 40-010-0008 for Ribe Jernstøberi, Bykerne og Miljørapport for planlægningen, samt en udbygningsaftale mellem Ribe Jern Ejen-domme A/S og Esbjerg Kommune.
Forslag til kommuneplanændring, Ribe Bykerne, boliger på Ribe Jernstøberigrund har til formål:
at ændre på udstrækningen af centret i Ribe, så centerfunktioner flyttes til Saltgade, som en del af Ribe Jernstøberi. Omfanget af centret i Ribe er uforandret.
at ændre anvendelsen af en del af Ribe Jernstøberigrunden fra erhverv til boliger.
Forslag til lokalplan for Ribe Jernstøberi, Ribe Bykerne har til formål:
at muliggøre omdannelse af Ribe Jernstøberi, Bykerne til et nyt bolig- og centerområde.
at sikre, at udformningen af ny bebyggelse har samme arkitektoniske høje niveau, som Ribes historiske bykerne.
at udforme gaderummene i Ribe Jernstøberikvarteret, som en udvidelse af det eksiste-rende gadenet i Ribe med en tæt og by-intim skala.
at fastholde et landskabeligt grønt område mod Hovedengen.
Miljøvurdering
Esbjerg Kommune har afgjort, at planlægningen for Ribe Jernstøberi, Ribe Bykerne kræver udarbejdelse af en miljørapport i henhold til Miljøvurderingsloven.
Udbygningsaftalen
Udbygningsaftalen omhandler at bygherre, Ribe Jern Ejendomme, anlægger gader i det nye bykvarter og at Esbjerg Kommune herefter overtager gaderne og driften heraf.
Retsvirkninger
Planforslagene har den foreløbige retsvirkning, at ejendomme inden for området ikke må bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold.
Din mulighed
Har du bemærkninger eller ændringsforslag til kommuneplanændringen og lokalplan-forslaget, tilhørende miljørapport og udbygningsaftale, skal de indsendes skriftligt til Esbjerg Byråd, Plan, Teknik & Miljø, Torvegade 74, 6700 Esbjerg, eller pr. e-mail: [email protected] senest den 30. oktober 2019.
Her kan du finde forslagene
Du kan få forslagene i Byggeservice, Plan, Teknik & Miljø, Torvegade 74, 6700 Esbjerg. Du kan også finde forslagene her: Kommuneplanændringen og Lokalplan, miljørapport og udbygningsaftale.
Klagevejledning
Planerne kan påklages til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål i henhold til Planlovens § 58 (lovbek. nr. 287 af 16. april 2018). Du kan klage over procedurer der ikke er overholdt eller manglende hjemmel til at træffe afgørelserne. Du kan ikke klage over planernes indhold. Planklagenævnet afgør sagen og kan bestemme, om projektet skal sættes i stå, mens klagen behandles.
Klageberettiget er erhvervsministeren, enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen, jf. Planlovens § 59.
Hvis du ønsker at klage over disse afgørelser, kan du klage skriftligt til Planklagenævnet. Du klager via Klageportalen. Klageportalen ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på www.borger.dk eller www.virk.dk, ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes skriftligt gennem Klageportalen til Esbjerg Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for kommunen i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Esbjerg Kommune. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er offentligt bekendtgjort, jf. Planlovens § 60.
Inden 6 måneder efter offentliggørelsen kan afgørelsen indbringes for domstolene, jf. Planlovens § 62. Udgifter i forbindelse med dette afholdes af den, der indgiver sagen eller efter domstolens afgørelse.