Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune ansætter hvert år ca. 121 social- og sundhedsassistentelever.
Uddannelsen består af to dele - grundforløbet og hovedforløbet:
- Grundforløbet foregår på social- og sundhedsskolen og tager max 20 uger, derefter kan du fortsætte som elev på hovedforløbet.
- Hovedforløbet tager normalt 2 år 10 mdr.
- Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikperioder.
Som ung og efter 9. - 10. klasse kan du tage Grundforløb 1 på 20 uger og efterfølgende Grundforløb 2 som indgang til social- og sundhedsassistentuddannelsen.
Hovedforløbet hos os:
- Hovedforløb på 2 år 10 mdr.
- Forløbet foregår på Social- og Sundhedsskolen og ude på praktikstederne.
- Hovedforløbet er social- og sundhedsassistentuddannelsen, hvor der normalt er fire skoleperioder og mindst tre praktikperioder
- Social- og sundhedsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse, der veksler mellem skole- og praktikperioder på sygehus, i psykiatri og i en kommune.
Skoleperioderne organiseres i temaer, og i hele uddannelsesforløbet er der en tæt kobling mellem teori og praksis. Under hele uddannelsen er du tilknyttet et distrikt i kommunen som dit lærested. De tre praktikperioder er fordelt på henholdsvis sekundær og primær praktik.
Krav til ansøger:
Din økonomi under uddannelsen:
Grundforløbet
På grundforløbet kan du få Statens Uddannelsesstøtte (SU), når du er over 18 år. Har du spørgsmål om SU, kan du kontakte SU-styrelsen.
Hovedforløbet
Du får ansættelse i kommunen. Her er løn og arbejdsvilkår bestemt af overenskomster aftalt mellem FOA - Fag og Arbejde og KL. Du kan se mere om løn på FOA's hjemmeside.
Transport
Du kan få tilskud til transport i skoleperioderne.
Voksenelevløn
Elever, som ved elevkontraktens indgåelse er fyldt 25 år og har 1 års relevant beskæftigelse, aflønnes med voksenelevløn. Med relevant beskæftigelse forstås i denne sammenhæng, at eleven inden for de seneste 4 år før elevkontraktens indgåelse har været beskæftiget:
- Inden for overenskomstens område.
- Inden for tilsvarende overenskomst i regionerne eller ved selvejende/private plejehjem.
- Som omsorgs- og pædagogmedhjælper inden for det voksenpædagogiske område.
- Som handicaphjælper på voksenområdet.
- I vikarbureauer med pleje- og omsorgsopgaver inden for voksenområdet.
Ansættelse med mindst 24 timer i gennemsnit pr. uge medregnes fuldt ud. Ansættelse med mellem 8 og 24 timers gennemsnitlig ugentlig beskæftigelse medregnes med 50%.
Ansættelse som elev medregnes ikke.