Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sundhedsuddannelse hos os

Har du et stort omsorgsgen og falder det dig naturligt at hjælpe andre?
Så har vi helt sikkert en uddannelse, der matcher dig! I Sundhed og Omsorg uddanner vi årligt mere end 600 elever og studerende - måske den næste er dig?

Hvad enten du er klar til en masse år i skole, eller hellere vil have en uddannelse baseret på en mere praktisk tilgang, så har vi flere muligheder for at give dig en uddannelse indenfor sundhedsområdet.

Herunder har vi opdelt vores uddannelser i erhvervsuddannelser og bacheloruddannelser, for at give dig overblikket.

Erhvervsuddannelser

Social- og sundhedshjælper

Som social- og sundhedshjælper er det din opgave at hjælpe mennesker, der af den ene eller anden grund har brug for omsorg, hjælp til praktiske ting eller vejledning.

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedshjælper

Social- og sundhedsassistent

Som social- og sundhedsassistent er det din opgave at hjælpe og vejlede mennesker, der er syge eller svækkede og derfor har brug for professionel pleje og omsorg.

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent

Ernæringsassistent

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om ernæring og tilberedning. Du lærer om fødevarers kvalitet og om, hvordan sund, ernæringsrigtig og velsmagende mad tilberedes.

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent

Bacheloruddannelser

Sygeplejerske

Uddannelsen vil bl.a. give dig viden om fag som sygepleje, sygdomslære, læren om medicin, psykologi og kommunikation m.m

Læs mere om uddannelsen til sygeplejerske

Fysioterapeut

På uddannelsen til fysioterapeut får du viden om kroppens opbygning og bevægelse og lærer både om behandling og om forebyggelse af led- og muskelskader. Og så lærer du en masse om sygdomme, træning og livsstil.

Læs mere om uddannelsen til fysioterapeut

Ergoterapeut

Som ergoterapeut arbejder du både med krop og psyke, med syge og raske, med unge og gamle. Du bruger din kreativitet og personlige indsigt til at skabe løsninger, der er skræddersyet til den enkelte.

Læs mere om uddannelsen til ergoterapeut