Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Tag din sundhedsuddannelse hos os

Vil du have en uddannelse, som du kan bruge til at gøre en forskel for mennesker? I Esbjerg Kommune er vi med til at uddanne dig, der gerne vil arbejde med mennesker og sundhed. Vi uddanner årligt mere end 600 elever og studerende – måske den næste er dig?

Du kan læse mere om vores forskellige erhvervsuddannelser og professionsbacheloruddannelser i kategorierne herunder. Uanset, hvilken uddannelse du vælger, vil uddannelsen veksle mellem skole- og praktikforløb.

Erhvervsuddannelser

Social- og sundhedshjælper

Som social- og sundhedshjælper er det din opgave at hjælpe mennesker, der af den ene eller anden grund har brug for omsorg, hjælp til praktiske ting eller vejledning.

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedshjælper

Social- og sundhedsassistent

Som social- og sundhedsassistent er det din opgave at hjælpe og vejlede mennesker, der er syge eller svækkede og derfor har brug for professionel pleje og omsorg.

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent

Ernæringsassistent

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om ernæring og tilberedning. Du lærer om fødevarers kvalitet og om, hvordan sund, ernæringsrigtig og velsmagende mad tilberedes.

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent

Bacheloruddannelser

Sygeplejerske

Uddannelsen vil bl.a. give dig viden om fag som sygepleje, sygdomslære, læren om medicin, psykologi og kommunikation m.m

Læs mere om uddannelsen til sygeplejerske

Fysioterapeut

På uddannelsen til fysioterapeut får du viden om kroppens opbygning og bevægelse og lærer både om behandling og om forebyggelse af led- og muskelskader. Og så lærer du en masse om sygdomme, træning og livsstil.

Læs mere om uddannelsen til fysioterapeut

Ergoterapeut

Som ergoterapeut arbejder du både med krop og psyke, med syge og raske, med unge og gamle. Du bruger din kreativitet og personlige indsigt til at skabe løsninger, der er skræddersyet til den enkelte.

Læs mere om uddannelsen til ergoterapeut

Sundhedsplejerske, sygeplejerske og jordemoder

Vi tager sundhedspleje-, sygepleje og jordemoderstuderende i praktik i sundhedsplejen.

Læs mere om praktik i sundhedsplejen