Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Videndeling om autisme til fagpersoner

Er du fagperson og arbejder med borgere med autisme, kan du få mere viden her på siden. 

Fantastiske resultater

Siden 2020 har voksne med en autismediagnose i Esbjerg Kommune kunne følge et særligt selvforståelseskursus og blive en del af Autismenetværk Esbjerg. Et selvforståelseskursus, der er lavet af medarbejdere fra Udviklingscenter Vest og Center for Sociale Indsatser. Over 100 borgere har indtil videre været igennem forløbet, og resultaterne har været fantastiske.

Nogle af borgerne kan nu bo i egen lejlighed, nogle behøver ikke de strikse rammer for, hvad de skal hvornår og hvordan. Nogle forstår langt bedre deres barndom. Mens andre igen pludselig føler et fællesskab med nogen, hvor de før følte sig helt alene i verden og havde isoleret sig – nu kommer de rent faktisk ud.

Kursus

Selvforståelseskursus

Mike, Dennis, Lene og Laila kan informere og guide dig om borgere med autisme. Har din borger brug for et selvforståelseskursus, for at lære mere om sig selv og sin diagnose, kan du læse om det her på siden. 

Læs om selvforståelseskursus

Redskab

Aktionslog

Vi arbejder med aktionslæring, for at udvikle den pædagogiske praksis ved at eksperimentere med små konkrete prøvehandlinger, kaldet aktioner, i hverdagen. Det sker ved at gennemføre aktioner og efterfølgende i fællesskab at reflektere over de erfaringer, der gøres, med udgangspunkt i vores observationer af aktionerne.

Aktionslæring bygger på den antagelse, at pædagogiske praktikere gennem systematiske undersøgelser af egen praksis kan producere relevant og praksisnær viden om, hvad der virker lokalt, som kan deles og formidles til andre, og som kan bidrage til en positiv forandring. Vi bruger i den forbindelse Aktionslog som redskab.

Se skemaet, vi bruger til aktionslog.