Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sygeplejerske

Som sygeplejerske i Sundhed & Omsorg kommer du som gæst i borgerens hjem, og arbejdsopgaverne varierer meget. Det kan dreje sig om alt lige fra insulininjektioner, skift af forbindinger, drypning af øjne efter en stæroperation, medicindosering og til pleje af alvorligt syge og døende i eget hjem samt samarbejde med praktiserende læge og andre faggrupper.

Ønsker du et spændende, afvekslende og meningsfyldt job, så kan du på blot 3,5 år læse til sygeplejerske. Du kommer som sygeplejerske helt tæt på borgeren i deres eget hjem, hvor din opgave er at tage hånd om deres sundhed og sygdom.

Dine arbejdsopgaver i Sundhed og Omsorg er meget varieret. Du vil som gæst i borgerens hjem hjælpe med insulininjektioner, skift af forbindinger, drybning af øjne, medicindosering og pleje af syge og døende i eget hjem. Dit samarbejde med andre faggrupper og praktiserende læge er også en del af jobbet.

Under uddannelsen vil du få viden om fag som sygepleje, sygdomslære, medicin, psykologi og kommunikation m.m. Under dine praktiker vil vi hjælpe dig med at få kliniske færdigheder ved mødet med borgere med forskellige sygdomme, pleje og behandlingsbehov.

Hvad skal jeg vide om sygeplejefaget?

Praktiske oplysninger

  • Det tager 3,5 år at læse til sygeplejerske.
  • I løbet af de 3,5 år vil du nå 7 semestre.
  • Uddannelsen er et fuldtidsstudium og det er et studie der er SU-berettiget.
  • Under uddannelsen vil du veksle mellem teoretiske og kliniske studier, hvoraf ca. 72 uger af uddannelsen foregår i praktik.