Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Social- og sundhedshjælper

Som social- og sundhedshjælper er det din opgave at hjælpe og vejlede mennesker, der har brug for personlig pleje og omsorg, hjælp til praktiske ting eller vejledning. De mennesker du møder i dit arbejde, kan være unge eller ældre, der er syge eller handicappede. De har brug for hjælp til personlig pleje og omsorg. Har du lyst til at gøre en forskel for andre mennesker, så er uddannelsen til social og sundhedshjælper lige noget for dig!

Jobbet som social- og sundhedshjælper

I dit arbejde som social- og sundhedshjælper, vil de mennesker du kommer til at møde for det meste være ældre, der er svækkede og har brug for støtte og vejledning til at klare en række dagligdags opgaver.

Dit arbejde går blandt andet ud på at udføre personlig pleje, at give de ældre et bad, give støttestrømper på og hjælp til mere praktiske opgaver som rengøring, servering af mad og tøjvask.

Rehabiliterende 

I arbejdet som social og sundhedshjælper er opgaven ofte rehabiliterende, hvilket betyder at vejlede og motivere borgerne til selv at kunne udføre opgaverne, og blive så selvhjulpne som muligt. 

Fakta om uddannelsen

Praktiske oplysninger

Mød vores medarbejdere

Camilla elsker sit job

Camilla elsker de udfordringer, jobbet som social- og sundhedshjælper giver.

Mød Camilla der er social- og sundhedshjælper

Annemette har valgt uddannelse med hjertet

Jeg er social- og sundhedsassistent resten af mit arbejdsliv, og det er jeg stolt af.

Mød Annemette der er social- og sundhedsassistent elev

Heidi fandt drømmejobbet

Jeg går glad på arbejde hver dag.

Mød Heidi der er social- og sundhedshjælper