Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Uddannelseshuset

Jobcenter Esbjergs indsats for unge op til 30 år, der har brug for uddannelseshjælp eller vejledning.

Vigtig information!

Uddannelseshuset er lukket om fredagen for peronlig betjening

Personlig henvendelse om fredagen skal ske hos
Jobcenter Esbjerg - JobAktiv
Energivej 1-5, 6700 Esbjerg

Hvem er vi?

I Uddannelseshuset gør vi hver dag vores bedste for at hjælpe dig og andre unge, som modtager uddannelseshjælp, med at blive klar til uddannelse eller job.

Vi holder samtaler, vejleder dig om dine uddannelsesmuligheder, tilbyder undervisning og kan også hjælpe med at finde den virksomhedspraktik eller måske endda den læreplads, som er den helt rigtige for dig - Vi er altså til for at hjælpe dig.

Men vi forventer også noget af dig til gengæld. Når du modtager uddannelseshjælp og er tilknyttet Uddannelseshuset, forventer vi, at du møder op og deltager aktivt i de samtaler og aktiviteter, vi aftaler.

Brug for Uddannelseshjælp?

Hvis du vil søge uddannelseshjælp skal du henvende dig telefonisk eller personligt til Informationen i Uddannelseshuset.

Se flere informationer om Uddannelseshjælp og den digitale ansøgning her

Brug for vejledning?

Er du mellem 15 og 25 år og har brug for vejledning i forhold til ungdomsuddannelse skal du henvende dig til Vejledningen i Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N,

Yderligere informationer - se her

Brug for STU specialvejledning?

Er du mellem 16 og 25 år og er i målgruppe for den særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse er Esbjerg Kommunes STU-uddannelse måske noget for dig

Læs mere om STU

Guide til onlinemøder via Teams med Uddannelseshuset

Hvis du i din e-boks har fået en indkaldelse til et online Teams-møde med Uddannelseshuset - kan du herunder finde vejledninger til, hvordan du deltager i mødet. 
 

Samarbejde

Vores primære opgave i Uddannelseshuset er at hjælpe flere unge mennesker til at gennemføre en erhvervskompetencegivende uddannelse eller komme i arbejde.

Det kan vi ikke gøre alene.  Derfor har vi et tæt samarbejde med Uddannelsesinstitutioner, virksomheder, a-kasser, frivillige organisationer mv. både i og uden for Esbjerg Kommune.

Vi har et tæt samarbejde med Uddannelsesinstitutionerne i hele Esbjerg Kommune. Udgangspunktet for samarbejdet er vores fælles målsætning om at hjælpe flest mulige unge i gang med en uddannelse - og være klædt på til at gennemføre den.

Tilbud/Aktiviteter

Har du brug for bedre faglige kvalifikationer eller støtte til at håndtere nogle personlige, sociale eller sundhedsmæssige barrierer for at kunne gennemføre en uddannelse så har vi en række gode tilbud til dig

Se oversigt

Studievalg Syd

Har du brug for vejledning i forhold til videregående uddannelse, så sidder vejledere fra Studievalg Sydjylland klar til at snakke med dig hver mandag i Uddannelseshuset.

Book tid hos Studievalg Syd

Nyttige links - til dig på vej i uddannelse

Er du ung og på vej i uddannelse er her en række links, som kan være relevante for dig.

Se mere her

Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Jobcenter Esbjergs Fritidsjobkonsulenter

Søger du et fritidsjob eller studiejob? Kan du få hjælp af Esbjerg Kommunes Fritidsjobkonsulenter eller måske finde dit nye fritids- eller studiejob på Facebook siden "Fritidsjob i Esbjerg Kommune"

Det er vigtigt at du får en tilknytning til arbejdsmarkedet, og det hjælper vi dig gerne med. Du har større chancer for at gennemføre en uddannelse, hvis du kender lidt til, hvordan en arbejdsplads fungerer.