Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg

Når forstæderne tælles med, bor der ca. 80.000 mennesker i Esbjerg, der som international by i vækst tiltrækker arbejdskraft fra hele landet og fra udlandet.

En moderne og dynamisk by

Esbjergs centrum er primært karakteriseret ved etagebebyggelse, men her findes også mange flerplansvillaer. I Esbjerg er det muligt at bo i hus med egen have få hundrede meter fra Torvet. Resten af Esbjerg består af mange forskellige typer boliger, både etageejendomme, byhuse og parcelhuse i åbne villakvarterer.

Grønne parker fylder meget i bybilledet, og man kan bevæge sig igennem de grønne kiler hele vejen langs byens kant. Derudover findes der mange mindre kvarterparker og bolignære rekreative områder.

Esbjerg by består af bydelene Indre by, Gammelby/Østerby, Rørkjær, Vognsbøl, Strandby, Spangsbjerg, Boldesager og Jerne. Derudover omkranses byen af forstæderne Sædding, Gjesing, Kvaglund, Hjerting, Sønderris, Guldager og erhvervsforstaden Kjersing. 
 

Plads til alle, der vil Esbjerg

Esbjerg city har ca. 40.000 indbyggere.

Transporttid i bil

  • E20 7 min.
  • Esbjerg lufthavn 10 min.
  • Billund lufthavn 52 min.
  • Ribe 26 min.
  • Bramming 18 min.
  • København 2t 55 min.
  • Flensburg 1t 55 min.
  • Odense 1t 22 min.

Arkitektur i Esbjerg

I Esbjerg findes modernistiske og stilrene bygninger, store villaer og parcelhuse og bygninger i historisk stil.

Kultur i Esbjerg

Der er et bredt udvalg af kulturinstitutioner i Esbjerg. Der er store teaterforestillinger og koncerter på Musikhuset Esbjerg, og musikfestivalen Made in Esbjerg på koncertstedet Tobakken giver smagsprøver på up-coming bands. Du kan også opleve musik på byens mindre kultursteder og caféer. I Esbjerg finder du også kunst på blandt andet Esbjerg Kunstmuseum, de mange gallerier og foreninger såsom kunstnersammenslutningen Blå Døre. Kulturskolen og Den Ny Opera byder også på mange kulturelle oplevelser til byens gæster og indbyggere. 

Idræt i Esbjerg

Fuld fart på sporten

Er du typen, der helst skal fyre den af med tårnhøj puls, eller vil du hellere være tilskuer til sport? Esbjerg Kommune prioriterer sport og bevægelse højt, og overalt i kommunen finder du faciliteter til praktisk talt hvilken som helst idrætsgren – og her masser af ligesindede uanset dit niveau. Du kan også vælge oplevelser i Sport og Event Park Esbjerg, vandlandet i Svømmestadion Danmark, en håndboldkamp i Dokken eller en fodboldkamp på Blue Water Arena.

Sydvestjysk Sygehus

Sygehus centralt i Esbjerg

I Esbjerg by finder du skadestuen og lægevagten på Sydvestjysk Sygehus, som også behandler patienter inden for næsten alle specialer såvel medicinske som kirurgiske. 

Uddannelser i Esbjerg

Et væld af muligheder

I Esbjerg er der uddannelsestilbud på alle niveauer. Der findes flere folkeskoler og privatskoler og et 10. klassescenter. Alle de gængse ungdomsuddannelser er repræsenteret i Esbjerg, hvor der er et livligt studiemiljø. Desuden byder Esbjerg på mere end 60 videregående uddannelser fordelt på Aalborg Universitet Esbjerg, Syddansk Universitet, Professionshøjskolen UC SYD, Erhvervsakademi Sydvest, Syddansk Musikkonservatorium og Fredericias Maskinmesterskole, der har en afdeling i Esbjerg.

På dette dynamiske kort kan du se skoler og skoledistrikter i Esbjerg Kommune.

Infrastruktur i Esbjerg

Der er gode busforbindelser i hele Esbjerg centrum, og gode cykelstier og stisystemer gør det nemt at tage cyklen til alt.

Liv og glade dage

Kulturen boomer i Esbjerg, hvor der findes mange kultur & natur oplevelser og den internationale ånd sætter et tydeligt aftryk på byen.