Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Mødre- og fædregrupper

Som nybagt forældre kan I have meget glæde af at mødes med andre nybagte forældre og udveksle erfaringer, dele oplevelser og historier. Jeres sundhedsplejerske inviterer jer til at deltage i en mødre- eller fædregruppe. Det er selvfølgelig helt frivilligt, om I vil deltage.

Hvordan kommer I godt i gang i din mødregruppe?

En mødregruppe er en gruppe på fire til seks mødre fra lokalområdet, der har født inden for samme periode. Når vi sammensætter din mødregruppe, tager vi hensyn til dit barns alder, og så vidt muligt hvor I bor. Det er selvfølgelig helt frivilligt, om du vil deltage i mødregruppen.

For at I får mest muligt ud af jeres mødregruppe, er det en god idé at afpasse hinandens forventninger til mødregruppen. Det er også altid en god ide at give plads til alle og lade alle komme til orde, så I hver især får mulighed for at fortælle jeres historie. 

Det kan også have stor betydning, at I som gruppe laver en aftale om at være diskrete, så I alle kan føle jer trygge ved, at det, I deler med gruppen, bliver I gruppen

Det kan også være en god idé at aftale, hvor lang tid møderne skal vare, hvad I serverer, eller om I hver især har lidt med hver gang, og hvordan I fx forholder jer til rygning, husdyr, søskende og afbud.

Hvordan kommer I godt i gang i din fædregruppe?

En fædregruppe er en gruppe på fire til seks fædre. Som udgangspunkt vil gruppen bestå af fædre, som har fået barn indenfor samme periode og bor i lokalområdet.

Det er en god ide, at I allerede fra opstart af fædregruppen tager en snak om, hvad jeres forventninger er. Mødes I hjemme hos hinanden? Ønsker I at lave noget aktivt sammen, eller skal det være en kombination? Aktiviteter kunne for eksempel være svømning, madlavning, far/barn gymnastik eller andre aktiviteter, som I helt sikkert er gode til at finde på.

Det er desuden vigtigt at få lavet aftaler om, at det I deler i gruppen, forbliver i gruppen.