Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sne og glatte veje

Når vinterkulden rammer, rykker vi ud for at snerydde og salte på de kommunale veje, stier og fortove efter en nærmere bestemt prioritering i vores servicemål. 

Som grundejer har du også et ansvar for, at der er sikker adgang til din ejendom for renovationsmedarbejdere, postbud, gæster osv. Læs mere herom nedenfor.

Servicemålene skal sikre mest mulig trafiksikkerhed og fremkommelighed inden for de økonomiske rammer. Veje med høj hastighed og mest trafik er prioriteret højest, ligesom indsatsen er højest på hovedstierne. 

På nedenstående kort kan du se, hvordan veje og stier nær dig prioriteres i forhold til saltning og snerydning. Når du har fundet den såkaldte "vintervejklasse" fx. 1,2, eller 3 på kortet, kan du under afsnittet "prioritering" nedenfor læse om, hvor ofte, der saltes og sneryddes. 

Læs mere om vinterbekæmpelse

Følg med i vintertrafikken

Tjek vintertrafikken før du kører hjemmefra

Det er en god ide at undersøge vejr- og vejforholdene inden du begiver dig ud i trafikken og kør altid forsigtigt ved mistanke om glat føre. På www.vintertrafik.dk kan du følge den aktuelle vintertrafik i hele landet og se vejtemperaturen.