Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Forslag til nyt busnet

Forslaget til nyt busnet i Esbjerg Kommune er i offentlig høring i perioden 20. september til 8. november 2023. Nedenfor kan du læse høringsmaterialet. Bemærk, at du skal sende dit høringssvar via linket til Høringsportalen. 

Efter seks år er det tid til at drage erfaringer fra busnettet og opdatere det

Plan- og Byudviklingsudvalget besluttede i december 2022 at igangsætte en evaluering af busnettet fra 2017 og forelægge ændringsforslag i 2023. Evalueringen er nu gennemført og vi er nu klar med et forslag til, hvordan busnettet kan styrkes og tilpasses de økonomiske rammer, og implementeres i sommeren 2024.

I nedenstående menuer kan du dykke ned i forslaget til ny busbetjening, læse om baggrunden og  blive klogere på principperne bag  forslaget. 

Introduktion og baggrund

Efter seks år er det tid til at drage erfaringer fra busnettet og opdatere det. Den fremtidige busbetjening skal være fleksibel og kunne tilpasses efter ændrede behov og skabe økonomisk balance.

Læs introduktion og baggrund

Forslag til rutenet - Esbjerg by

Her kan du læse om forslaget til det samlede busnet i Esbjerg. Det samlede net i Esbjerg vil bestå af tog, bybusser og regionalruter.

Læs forslaget til et nyt busnet i Esbjerg

Forslag til rutenet - Kommunen

Her kan du læse om forslaget til det samlede kollektive trafiktilbud i Esbjerg. Den kollektive trafik består af tog, bybusser og regionalruter samt skolebusser og Flextrafik

Læs forslaget til kollektiv trafikbetjening i kommunen

A-busser i Esbjerg

Hvad er A-busser? Og hvordan adskiller A-buslinjer sig fra de nuværende stambuslinjer? Få svar på det og bliv klogere på A-buskonceptet via linket nedenfor.

Læs om A-buskonceptet

Evaluering af busnettet

Forslaget til et nyt busnet tager udgangspunkt i en grundig evaluering af det nuværende busnet, som blev indført i 2017. Der ligger et stort data- og vidensgrundlag som evalueringen baseres på.

Læs om resultaterne af evalueringen

Fra servicekriterier til planlægningsprincipper

Her kan du læse om de planlægningsprincipper, der skal erstatte de nuværende servicekriterier som grundlag for planlægningen af den kollektive trafik.

Læs om planlægningsprincipperne bag forslaget

Spørgsmål og svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om forslaget til ny busbetjening. Finder du ikke svar på dit spørgsmål på listen, er du velkommen til at kontakte os.

Få svar på spørgsmål om forslaget til nyt busnet