Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Spektrumparken – et nyt fælles mødested

Forestil dig et sted, hvor alle borgere – børn, unge og voksne – kan mødes og være sammen om fælles oplevelser, uanset om de vil skate i et urbant streetområde, opleve højtlæsning i naturen eller bare hænge ud.

Det sted er efter planen på vej til Østerbyen.

Vi kalder det Spektrumparken.

Et attraktivt og samlende uderum 
Spektrumparken er en vision om et attraktivt uderum i lokalområdet omkring Præstegårdskolen, hvor du og din familie, dine naboer og resten af Esbjerg kan være sammen om leg, samvær, aktiviteter og oplevelser. Parken skal dække et område imellem Randersvej, Skolebakken og Gammelby Ringvej på ikke mindre end 247.000 m2, så der er nok at arbejde med. Faktisk svarer det til 35 fodboldbaner!

Tanken er, at parken skal give Østerbyen et helt nyt uderum inddelt i fire zoner. På arealet nærmest Præstegårdskolen kommer der streetaktiviteter, klatrefaciliteter, bakkelandskab, fodboldbaner, containermiljø og meget andet. Området er ved at blive anlagt og er færdigt til sommer 2022.

Planlægningen af de øvrige arealer skal i gang i løbet af vinteren 2021-22, og det skal foregå i samarbejde med mange forskellige interessenter, både lokalrådet, nogle lokale institutioner og de forvaltninger, som kan tænkes at have interesser og gode input.

Arealerne er meget forskellige og kan derfor komme til at indeholde en bred vifte af aktiviteter og tilbud for børn, unge, voksne og ældre. Der kan for eksempel komme en scene med tilskuerpladser, boardwalk (et hævet fortov af træ) med højtlæsningsstationer, eventyr-legestier og hulebyggeri, madpakkehus, dyrefold, engfauna, shelter, bålsted og en raftegård. Forhåbentlig vil der kunne etableres bedre opholdsmuligheder og en boardwalk omkring de eksisterende Paradissøer, der gør det muligt at komme hele vejen rundt om søerne.

 

Området for Spektrumparken

Klik på kortet for at se det større.