Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Platformen – byens kreative smørhul

Platformen er hele Esbjergs nye kreative smørhul, som ligger lige der, hvor byen – og Østerbyen – begynder. Her kan du snart spille musik, teater, dyrke idræt, hænge ud, starte virksomhed eller få dig en godt grin og et lige så godt måltid mad.

Udvikling af fællesskaber
Platformen ligger der, hvor Bieringhus Efterskole lå i ikke så gamle dage. Lauritzen Fonden har købt stedet og vil her skabe de perfekte rammer for et sprudlende og levende sted, der samler, udvikler, driver og muliggør aktiviteter for fællesskaber på tværs af alder og interesse. Alle kan være med – også dig!

Tanken er, at du sammen med de venner, du allerede har, og med de nye du møder på Platformen, kan skabe lige netop de aktiviteter, som I synes, gør Esbjerg til en fed by at bo i. Der er fokus på det kreative og på fællesskaberne, så hvis du godt kan lide at møde andre mennesker, opdage nye sider af dig selv og prøve ting af, så er Platformen lige stedet for dig.

Der er mulighed for at spille musik sammen med andre, bruge de kreative værksteder, dyrke sport sammen med andre, høre foredrag, finde en kontorplads og få vejledning til din iværksættervirksomhed. Eller måske har du lyst til deltage i en af de faste fællesspisningsaftener, hvor du både får et sundt måltid mad og en snak med mennesker, du måske aldrig har set før.

Ingen udløbsdato
Platformen har ingen udløbsdato. Så længe der er interesse for stedet, og så længe du og de øvrige borgere vil bruge det – ja, så ligger det lige der, når I har brug for det. Men det er så til gengæld også et krav, at det er jer, der skal fylde stedet med aktiviteter.

Platformen vil i løbet af de kommende år både med sin placering og sit indhold indtage en helt central rolle i Esbjerg som helhed og i Østerbyen i særdeleshed. Vi forventer, at Platformen bliver et naturligt samlingspunkt og et centrum, hvorfra mange nye kulturelle og sociale initiativer vil sprede sig ud i resten af byen.

 

Ingen udløbsdato

Solidt grundlag

Platformen har ingen udløbsdato.

Derfor vil det i etableringen af platformen blive prioriteret højt, at borgerinddragelsen er på plads, så grundlaget for de næste mange års arbejde er så solidt som muligt.