Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

MedVind i Østerbyen - for børn, mod fattigdom

Siden 2017 har vi sat fokus på den sociale mobilitet i Esbjergs Østerby. Det bliver vi ved med indtil 2029. Sammen med Lauritzen Fonden vil vi skabe medvind for børn og unge.

Sundhed, kultur, læring, job og erhverv
MedVind i Østerbyen arbejder i fire spor, som kommer områdets børn og unge til gode.

Gennem fokus på sundhed vil vi sikre adgang til sund kost, og på Præstegårdsskolen har vi allerede etableret en morgenmadsklub, så eleverne kan gå til undervisningen på fyldt mave. De skal naturligvis heller ikke gå sultne hjem fra skole, så en frokostordning er faktisk på vej.

Vi arbejder på at skabe fritidsmuligheder for børn og unge omkring Præstegårdsskolen . Kom og oplev vores skaterramper, multibanen eller det store strandareal. Alt sammen er små forsøg, der snart munder ud det store udeprojekt SpektRum , som helt kommer til at forandre dit nærområde.

Er du mere til bøger? Så glæd dig, for vi er også ved at forandre skolebiblioteket på Præstegårdsskolen, så du kan bruge det i fritiden, fx sammen med dine forældre. Områdets pædagoger og børn i dagtilbud har allerede fået øjnene op for de nye muligheder.

Vi arbejder også på at skaffe flere unge et fritidsjob, tager initiativ til etablering af flere fritidsjob og giver jobtræning, sikrer praktikforløb og formidler jobs til de unge, der har brug for det. På den måde kan MedVind i Østerbyen blive din første indgang til arbejdsmarkedet.

Samarbejde med lokale aktører
Vi ved, at der ingen nemme løsninger er på de udfordringer, Østerbyen har. Derfor arbejder vi sammen med alle, der har lyst til at yde en indsats for, at alle børn på Præstegårdsskolen finder vej gennem en uddannelse og ind i beskæftigelse, så vi kan nedbringe fattigdommen blandt børn og unge i 0-25 års alderen. Har du lyst til at være en del af vores indsats, eller vil du vide mere om MedVind i Østerbyen, så kig forbi på www.medvind-oesterbyen.dk.

Læs artikel fra september 2020
Projektet beskrives med rosende ord i fagbladet fra Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer i Danmark. Artiklen findes fra side 18.

Læs artikel om MedVind i Østerbyen

MedVind i Østerbyen har fire spor; sundhed, kultur og fritid, læring samt job og erhverv. Hvert spor har sine egne mål.

Sundhed

fokuserer på, at børn skal have adgang til sund kost, og derfor er der etableret en morgenmadsklub på Præstegårdsskolen. Der arbejdes også på at etablere en frokostordning.


Kultur og fritid

fokuserer på, at flere børn og unge kommer med i en forening og/eller et fællesskab. Omkring Præstegårdsskolen er der etableret forsøg med ramper til skateboard, multibane og strandareal, og der bliver også arbejdet på at gøre skolen mere åben i form af et bibliotek, som på sigt også skal kunne bruges af borgere og foreninger.

Læring

fokuserer blandt andet på børn og unges sproglige udvikling. Via biblioteket skabes gode rammer for børn og unge for at motivere deres læselyst og stimulere sprogudviklingen. Fokus er også rettet mod sammenhængen mellem dagtilbud og skole, så trygheden for børnene og øget samarbejde med forældrene er i centrum.  


Job og erhverv

fokuserer på jobtræning, praktikforløb og jobs for at øge tilknytningen til arbejdsmarkedet. Det kortsigtede mål er, at flere unge får et fritidsjob, og der bliver taget initiativ til etablering af flere fritidsjob.