Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Energi til hinanden

”Energi til hinanden” er et udviklingsforløb målrettet unge mellem 16 og 27 år, som har særlige udfordringer og bor i Esbjerg centrum eller Esbjerg Øst.

Det handler om at udvikle og afprøve nye tiltag for at få de unge i job eller uddannelse.

Vindmøllen – job og uddannelse til unge
Ikke alle unge i Esbjerg centrum og Esbjerg Øst har det lige nemt. Vindmøllen udvikler og afprøver nye tiltag, der kan få 16-27-årige med særlige udfordringer i job eller uddannelse.

Du er i centrum
Er du en af de unge, som har svært ved at finde et job eller den rette uddannelse, selvom alle siger til dig, at der er masser af jobs? Så er der hjælp at hente i Vindmøllen, hvor du kan blive klædt på til at komme i arbejde.

Sammen med Den Sociale Kapitalfond og Lauritzen Fonden vil vi nu yde en særlig indsats for – sammen med de unge – at opkvalificere og gøre både unge og byens etablerede virksomheder parate til indsatsen, så vi om to år har 40 unge i job og 40 i uddannelse.

Vindmøllen i Østerbyen
Esbjerg Jobcenter er naturligvis involveret i Vindmøllen, men der er tale om et neutralt sted, hvor du kan møde andre unge og få vejledning og hjælp på en anden måde, end du er vant til.

Vindmøllen holder til på Platformen i Østerbyen, hvor du også vil kunne tage del i de mange andre aktiviteter, der foregår på stedet.

 

Vindmøllen i Østerbyen

Lauritzen Fonden støtter projektet økonomisk og som sparringspartner, og fonden har et særligt engagement i Esbjerg blandt andet i kraft af et 12-årigt partnerskab med Esbjerg Kommune og Medvind i Østerbyen.

Fonden har købt Beringhus Efterskole, som skal fungere som et civilsamfundskraftcenter.

Her tænkes Vindmøllen også ind med de unge som medskabere af aktiviteter, så de selv er med til at danne rammerne om deres sted.