Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bakkeskolen Cosmos – Jernes lokale skole

Bakkeskolen Cosmos er din stærke folkeskole i Jerne. Skolen er en vigtig brik i det daglige og lokale liv, hvor børn og unge lærer og udvikler sig til at blive aktive og robuste medborgere.

Esport er også en del af Bakkeskolen Cosmos

Vi udvikler det hele barn – også dit!
Bakkeskolen Cosmos er speciel – på den gode måde. Her får dit barn korte og effektive skoledage bygget op omkring høj faglighed, idræt og bevægelse.

Grundlaget for det hele er syv positive karaktertræk, som sætter fokus på børnenes dannelse og trivsel. Det betyder, at dit barn hver eneste dag lærer at arbejde empatisk, engageret, nysgerrigt, optimistisk og vedholdende. Dit barn vil også lære at arbejde med sin egen selvkontrol og værdsætte andres indsatser. For vi udvikler hele børn her – også dit.

Fagligt er vi godt klædt på og har gode rammer. Bakkeskolen Cosmos er en Team Danmark bredde-idrætsskole, som er specialiseret i at arbejde med dit barns fysiske udvikling, lige fra den dag barnet starter i skolen, og til den dag det stopper. I udskolingen har vi nemlig attraktive og populære tilbud med fokus på sport og overgangen til ungdomsuddannelserne.

Kommunens eneste Science Learning Lab ligger på Bakkeskolen Cosmos. Husker du det støvede fysik- eller biologilokale fra din egen skoletid? Science Learning Lab er det stik modsatte; en kæmpestor, videnskabelig legeplads, som vækker begejstring og stimulerer nysgerrighed hos alle elever.

Udvikling indefra og udenpå
Siden 2018 har vi sammen med eleverne arbejdet på at skabe et helt nyt udemiljø til glæde for både skolens elever og for dig som borger. Ambitionen er nemlig at gøre skolens udearealer så attraktive, at du vil benytte dem i din fritid, selvom det måske er mange år siden, du selv gik i skole. Vi har allerede en masse ideer til, hvad der skal ske i området, og vi er i gang med at finde ud af, om økonomien kan bære, og hvem der vil hjælpe med at gøre drømmen til virkelighed.

Og så flytter fortællingen i øvrigt ind på Bakkeskolen Cosmos. For hvem kan ikke blive grebet af en god historie? Sammen med Statens Kunstfond og Esbjerg Kommunes Biblioteker vil vi i de kommende år lade fortællekunsten blive en del af skolens dagligdag, så dit barn vænner sig til at bruge sproget til noget, der giver mening ud over at lære at læse og skrive.

Samarbejde gør forskellen
På Bakkeskolen Cosmos er vi klar over, at hvis de ambitioner vi har på dit barns vegne, skal blive til virkelighed, så skal vores planer hænge sammen med det, man laver i resten af kommunen. Derfor er vi en del af Esbjerg Kommunes strategiske plan for udviklingen af Esbjerg Øst, og det er et samarbejde, som vi både nyder godt af og sætter vores præg på.

Men først og fremmest lægger vi naturligvis vægt på det helt nære samarbejde med dit barn og med dig som forælder. Vi glæder os til at byde jer velkommen på en skole, der er en aktiv del af den forandring, som Østerbyen undergår i disse år.

Science Learning Lab

Eksperimenterende tilgange

På Bakkeskolen Cosmos ligger Science Learning Lab. Her kommer elever fra alle kommunens skoler for at arbejde med eksperimenterende tilgange i undervisningen.

Udvikling indefra og udenpå

Bakkeskolen Cosmos arbejder på at gøre skolens udearealer mere attraktive.
Processen blev sat i gang i 2018, hvor eleverne byggede forslag til forskønnelse af udearealerne i legoklodser.

Ambitionen er at skabe attraktive udearealer, som Jernes borgere vil benytte til rekreative formål. Samtidig er det målet, at eleverne kan lære om skolens syv positive personlige karaktertræk, mens de leger og er aktive udenfor.

Sammen med Statens Kunstfond og Esbjerg Kommunes Biblioteker bliver initiativet ”Fortællingen flytter ind” sat i gang.
Formålet er at lade fortællingen og fortællekunsten blive en del af skolens dagligdag, så eleverne vænner sig til at bruge sproget til noget, der giver mening ud over at lære at læse og skrive.