Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Energi i Østerbyen – en bydel i forandring

Energi i Østerbyen er en samlet betegnelse for de mange indsatser, som i disse år forandrer den østlige del af Esbjerg by.

Meget af det, der sker i området, kan måske virke løsrevet, men der er faktisk en mening med det hele - og det hænger sammen.

Alle indsatserne medvirker til at skabe en by i bedre balance, hvor muligheder, tilbud og oplevelser er ligeligt fordelt mellem alle borgere. Her på siden kan du få en fornemmelse af, hvordan Østerbyen forandrer sig, og hvad det kommer til at betyde for dig, både lige nu, i morgen og på længere sigt.

Bor du på Stengårdsvej vil du måske være specielt interesseret i udviklingsplanen By i Balance, planerne for Bakkeskolen Cosmos og kunstsamarbejdet 6705+Statens Kunstfond. Er du fra området omkring Præstegårdsskolen Urban, så skulle du måske kigge nærmere på SpektRum-planerne for de grønne områder eller det 12-årige projekt MedVind. Kommer du derimod fra Kvaglund, er det nok værd at holde øje med Kvaglundskolen Signatur. Er du ung og jobsøgende, så tjek Vindmøllen ud, og er du eller dine børn interesserede i kreative muligheder, så burde du måske se hvad vi laver i Kunst for Livet, eller hvad det nye kreative smørhul Platformen byder på.

Der sker meget i Østerbyen i disse år, og det kan være svært at holde styr på det hele, selvom der faktisk er en rød tråd. Det handler om at skabe nye muligheder for samliv og fællesskab, øget livskvalitet, livsglæde, beskæftigelse og begejstring.

Det handler om dig, om dine børn og om dine naboer.

Sammen kan vi forandre Østerbyen.

De 10 indsatser

6705+Statens Kunstfond

I løbet af de næste to år vil kunstnere inden for en række genrer skabe kunstprojekter af høj kvalitet i området omkring Stengårdsvej

Se mere om 6705+

Bakkeskolen Cosmos - Jernes lokale skole

Bakkeskolen Cosmos er speciel – på den gode måde. Her får dit barn korte og effektive skoledage bygget op omkring høj faglighed, idræt og bevægelse.

Se mere om Bakkeskolen Cosmos

By i balance

By i Balance handler om at forandre Stengårdsvej til et sted, hvor langt flere og forskellige typer af borgere har lyst til at bo

Se mere om By i balance

Platformen

Platformen er hele Esbjergs nye kreative smørhul, som ligger lige der, hvor byen – og Østerbyen – begynder. Her kan du snart spille musik, teater, dyrke idræt, hænge ud, starte virksomhed eller få dig en godt grin og et lige så godt måltid mad.

Se mere om Platformen

Energi til hinanden

”Energi til hinanden” er et udviklingsforløb målrettet unge mellem 16 og 27 år, som har særlige udfordringer og bor i Esbjerg centrum eller Esbjerg Øst. Det handler om at udvikle og afprøve nye tiltag for at få de unge i job eller uddannelse.

Se mere om Energi til hinanden

Kunst for livet

I samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum får de allermindste oplevelser med professionel billedkunst. Hvis dit barn bor i Esbjergs Midt- og Østerby, og er et sted mellem vuggestuen og indskolingen, så vil det i de næste fem år komme i nærkontakt med kunsten.

Se mere om Kunst for livet

Kvaglundskolen Signatur

Kvaglundskolen Signatur har fokus på udviklingen af elevernes kompetencer gennem projektbaseret undervisning. Skolen er én af kun fire folkeskoler i Danmark, som arbejder med LEAPS.

Læs mere om Kvaglundskolen

Medvind i Østerbyen

Siden 2017 har vi sat fokus på den sociale mobilitet i Esbjergs Østerby. Det bliver vi ved med indtil 2029. Sammen med Lauritzen Fonden vil vi skabe medvind for børn og unge.

Se mere om Medvind i Østerbyen

Præstegårdsskolen Urban

Præstegårdsskolen Urban er en af kommunens såkaldte kulturprofilskoler. Her får dit barn kulturelle oplevelser og tilbydes undervisningsforløb, som ikke findes andre steder i kommunen.

Se mere om Præstegårdsskolen Urban

Spektrumparken

Forestil dig et sted, hvor alle borgere – børn, unge og voksne – kan mødes og være sammen om fælles oplevelser, uanset om de vil skate i et urbant streetområde, opleve højtlæsning i naturen eller bare hænge ud.

Se mere om Spektrum