Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sirius Seniorbo plejecenter

Projektet med at opføre fremtidens plejecenter og indretning af den nye seniorby ved Krebsestien i Esbjerg.

GPP Arkitekter A/S vandt opgaven med at udforme et dispositionsforslag for det nye plejecenter og et udkast til, hvordan hele fremtidens seniorby kan se ud. Projektet viser, hvordan der kan skabes et attraktivt plejecenter i tæt kobling til fredskoven og to storparceller i nord og syd. Det er i høj grad lykkedes at skabe offentlige mødesteder mellem plejecenterets og at vise, hvordan der kan skabes et trygt og bilfrit miljø.

Sammen med partnerne WE Architecture ApS, Rambøll Danmark A/S og SLA A/S har GPP Arkitekter A/S projekteret og er ved at opføre det nye plejecenter ved Krebsestien, der forventes at stå færdigt i efteråret 2021.

Vinderforslagets idé til indretningen af den øvrige bydel skal give inspiration til arbejdet med en ny lokalplan for området.

Byggeriet sætter nye standarder

Illustration af hverdagen, hvor man kan læse i de lyse fællesarealer og hvor der er masser af grønt

Der er tale om en helt ny måde at tænke byudvikling på i et projekt, som i et åbent miljø inkluderer mennesker med demens.

Fyrtårnet i den nye seniorby bliver plejecenteret, der kommer til at sætte nye standarder for, hvad et plejecenter er. Centret får plads til ca. 100 beboere, topmoderne træningsfaciliteter og en stor café med tilhørende faciliteter til aktiviteter, foredrag m.m. Det indrettes fleksibelt og bliver også sundhedsteknologisk fremtidssikret.

Centret bliver et hus præget af en forsamlingshus-tankegang, med fællesskab, hjemlighed og tryghed i fokus, så både plejehjemsbeboere med demens og borgere fra nærområdet kan benytte centrets faciliteter i et harmonisk samspil.

Et lægehus og seniorvenlige boliger vil også blive en del af den nye bydel i det naturskønne område ved Krebsestien.