Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

P-huset Danmarksgade

Det nye P-hus ligger et stenkast fra Torvet og Kongensgade i centrum af Esbjerg, og er opført i byens røde farver og med planlagt grøn beplantning. 

I maj 2019 startede gravearbejdet et nyt P-hus på den eksisterende parkeringsplads i Danmarksgade bag ved Hotel Britannia, og 28. maj 2020 blev P-huset åbnet, så der nu er masser af pladser med 2 timers gratis parkering i centrum af Esbjerg.

P-huset får 369 parkeringspladser fordelt på seks etager svarende til 12 halve forskudte dæk. Etagerne fordeler sig med en i kælder, en i terræn og fire over terræn. 

Parkeringshuset opføres med røde tegl ud mod Danmarksgade og en stålfacade ud mod Heerups Have, der skal beplantes med vildvin.

Fakta

Jortons Esbjerg-afdeling stod for opførelsen med hjælp fra lokale ingeniører fra Rambøll og arkitekter fra Ravn arkitektur og Gustin Landskab.

  • EU-udbudsbekendtgørelsen blev udsendt juni 2018.
  • Den samlede anlægssum for p-huset er godt DKK 42.000.000,-. Herudover opføres et nyt offentligt toilet for byens borgere og besøgende.
  • P-huset har 369 p-pladser, fordelt på en etage under terræn og fire etager over. I alt 10.470 m2.
  • Huset er lavest mod Danmarksgade: højde 13,2 meter over terræn. Udført i tegl.
  • Huset er højest mod Skolegade: 14,7 meter over terræn. Udført i strækmetal bevokset med vildvin.

Kort over området

Medlemmer Dommerkomite:

Borgmester, Jesper Frost Rasmussen; Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, og tidl. Direktør for Teknik & Miljø, Hans Kjær