Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Alle borgere kan bidrage

Mange bække små gør en stor å. Derfor betyder dine valg også noget. Som borger kan du gøre en forskel for klimaet. I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser, for vi skal hele vejen rundt.

Begræns brugen af benzin og dieselbil
Begynd med at lægge en plan for, hvordan brugen skal reduceres indenfor en årrække. Benzin og dieselbiler kan erstattes af bus, (el-)cykel eller el-delebiler. Overvej om "bil nr.2" er nødvendig eller om samkørsel med andre kunne være en mulighed.

Spis mindre kød og køb lokalt
Vi skal ikke nødvendigvis stoppe med at spise kød. Vi skal bare værdsætte det mere, når vi gør det og eventuelt se om der er klimavenlige producenter, som vi kan købe fra.

Genanvend og genbrug mere
De fleste af os er meget privilegerede og kan købe en ny bluse, når vores yndling går i stykker. Men det er også muligt at forlænge tøjets levetid ved at reparere hullerne, bruge det med et nyt udtryk eller genanvende det i en anden sammenhæng. I sidste ende er der flere og flere, der tager imod tekstiler, så du kan aflevere det, når det er helt færdigt. Fra januar 2022 kan tekstiler afleveres på genbrugspladserne.
I samme stil er det oplagt at genbruge flere møbler og ting. Enten ved at købe eller sælge genbrug eller ved at aflevere det på genbrugspladserne.

Kan du gøre en forskel?

Ja, bestemt. Alle små ting gør tilsammen en stor forskel.

Her finder du nogle links med inspiration til, hvordan du kan gøre en forskel. Hvis du er i tvivl om noget, så kontakt os. Der kan være bedre løsninger for dig.