Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Hendes Majestæt Dronningens besøg i Esbjerg er udsat til 2021

På baggrund af situationen vedrørende COVID-19 aflyses Hendes Majestæt Dronningens planlagte sommertogt med Kongeskibet Dannebrog i sensommeren til Esbjerg den 1. september og Fanø den 2. september. Kommunerne planlægger i samarbejde med Kongehuset at gennemføre besøgene i sensommeren 2021.

Borgerne i Esbjerg Kommune må vente til 2021 med at hilse Kongeskibet Dannebrog velkommen.

Oprindeligt skulle H.M. Dronningen sejle ind i Esbjerg Havn den 1. september 2020. Men på grund af COVID-19 situationen er togtet foreløbig udsat til 2021.

Sommertogter med Dannebrog

Sommertogterne er en tradition, der går over 100 år tilbage til Christian 10.s regeringstid. Dengang tog Kongen på årlige togter i de danske farvande. Traditionen er siden videreført af Frederik 9. og Dronningen, der begge har lagt vægt på at bruge Kongeskibet Dannebrog til at være i kontakt med store dele af landet.

Det 78,43 meter lange skib blev bygget på Orlogsværftet i København som afløser for det tidligere kongeskib, hjuldamperen Dannebrog. Skibet blev navngivet af Dronning Alexandrine, søsat i 1931 og taget i brug af den kongelige familie året efter. Siden har Kongeskibet tjent som officiel og privat residens for regenten og medlemmerne af den kongelige familie.

På Kongehusets hjemmeside er det muligt at læse mere om sommertogter gennem tiden .