Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Studerende i Esbjerg Kommune

Vil du gerne supplere dine studier med erfaringer fra praksis? Så har du mulighed for at samarbejde med Esbjerg Kommune om dit næste praktikforløb eller opgaveskrivning. 

Som universitetsstuderende har du mulighed for at komme i praktik eller skrive projekt i samarbejde med Esbjerg Kommune.

Ledige praktik-og projektstillinger ligger tilgængelig på hjemmsiden Ledige jobs i Esbjerg Kommune under kategorien Praktikforløb og projektskrivning for studerende.

Herunder finder ud ligeledes en ansøgningsformular til at søge uopfordret. 

Få øjnene op for de mange forskellige arbejdspladser i Esbjerg Kommune

Mød tidligere universitetsstuderende

Esbjerg Kommune er klar til at byde endnu flere studerende indenfor. At teame op med kommunen i løbet af uddannelsen kan vise sig at være en rigtig god ide på kort og lang sigt.

Mød her Stine, Tomas og Dajan, som alle har stiftet bekendtskab med Esbjerg Kommune som studerende. Efterfølgende er de gledet ind i kortere og længerevarende ansættelser.

Fra sociolog til økonomimedarbejder

”Jeg er uddannet sociolog, og startede som praktikant i et team af udviklingskonsulenter, og er siden blevet ansat i et vikariat. Mine ledere har været gode til at udfordre mig, sætte et bredt udsnit af mine kompetencer i spil og udnytte tidligere erfaringer. Jeg har tidligere i forskellige anledninger beskæftiget mig med økonomi, hvilket har ført til at jeg nu er blevet fastansat om økonomikonsulent, selv om sociologiuddannelsen ikke umiddelbart lægger op til det”, fortæller Tomas Krogh Petersen, der arbejder i sekretariatet for Borger & Arbejdsmarked.

Tovholder på projekter som praktikant 

”Efter to år i et studiejob som bartender, blev det tid til at få noget relevant erhvervserfaring som klimanørd. I bagagen har jeg en tværfaglig baggrund indenfor naturvidenskaben og samfundsvidenskaben. I Klimasekretariatet har jeg sat pris på mine gode kollegaer og en god ledelse, som har haft fokus på faglig udvikling, tillid og trivsel. Som både praktikant og studentermedhjælper har jeg været tovholder for projekter indenfor blandt andet cirkulær økonomi men også fået tildelt selvstændige arbejdsopgaver”, siger Dajan Peric, der har været tilknyttet Klimasekretariatet.

Spændende arbejdsopgaver med fokus på kompetenceudvikling

”Med min uddannelsesmæssige baggrund inden for det samfundsfaglige felt, håbede jeg at blive ansat i en kommune eller en styrelse. Så da jeg fik muligheden for at komme i virksomhedspraktik, sprang jeg til med det samme. Min virksomhedspraktik udviklede sig til løntilskud, og herefter fik jeg muligheden at blive ansat som HR-udviklingskonsulent i et vikariat. Mit job er spændende, udviklingsmulighederne er mange og mine kollegaer har taget venligt imod mig. Selvom jeg har boet i Esbjerg i seks år, føler jeg mig stadig som tilflytter, og mit netværk er begrænset efter mine studieveninder flyttede efter endt uddannelse. Men på af de første dage i virksomhedspraktik blev jeg introduceret for andre unge i kommunen. De havde en biografklub, som nu har udviklet sig til en gruppe, der hedder EK udenfor arbejdstid, hvor vi laver forskellige ting efter arbejde og det er mega fedt” lyder det fra Stine Lausten Nielsen, der er ansat i Organisation & Udvikling.

Kender du en studerende, der vil være et godt match med Esbjerg Kommune? Så peg dem i denne retning 👇

Ledige jobs i Esbjerg Kommune

 

Dato: 17/11 2022

Karrieremesse

Mød os på messer

Vi deltager på mange forskellige karrieremesser og uddannelsesrettede begivenheder, hvor du kan møde os og få en snak om de mange forskellige job- og praktikmuligheder i vores organisation.

Find alle relevante oplysninger om karrieremesser