Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Erfaren juridisk konsulent til Borgmesterkontoret i Esbjerg Kommune

Erfaren juridisk konsulent til Borgmesterkontoret i Esbjerg Kommune

Bliv en del af et stærkt juridisk team og kom tæt på beslutningerne

Hvis du brænder for at bruge dine evner til at gøre en forskel og være med, hvor de store beslutninger bliver truffet, så er jobbet som rådgiver i vores centrale juridiske team måske netop noget for dig.

På Esbjerg Kommunes Borgmesterkontor er der aldrig mangel på spændende udfordringer, og vi kan garantere en alsidig arbejdsdag, hvor tingene kan gå lidt stærkt.

Som vores nye jurist bliver du rådgiver for alle lige fra borgmester og kommunaldirektør til medarbejdere med juridiske spørgsmål. Du kommer til at yde juridisk bistand og rådgivning på mange forskellige niveauer og inden for mange forskellige emner.

Både mulighed for faglig fordybelse og for at favne bredt
Du bliver en del af et team på i alt fire jurister, hvor vi samarbejder tæt og bidrager til løsninger med hver vores erfaring, viden og indsigt.

I vores juridiske team tilbyder vi generel juridisk konsulentbistand inden for alle fem direktørområder. Du får tildelt dine primære fagområder, men da vi også arbejder på tværs, vil du også kunne dykke ned i andre områder.

For at få den bedste sammensætning i teamet foretrækker vi en jurist med erfaring inden for sundhed, omsorg, pleje, kultur, økonomi og udbud, men vi vil gerne høre om dine specifikke erfaringer.

Vi værdsætter også bred generalistviden, men det vigtigste er, at du har stor rådgivningserfaring som jurist i en politisk ledet organisation.

Vi er på udkig efter dig, der

  • Er cand.jur.
  • Har kendskab til relevant lovgivning - herunder især gerne vedr. kommunernes styrelse, kommunalfuldmagtsregler, forvaltningsret, udbudsret, kontrakter samt faglovgivning på et eller flere af de kommunale fagområder – fx sundhedsområdet.
  • Ved, hvad det vil sige at arbejde i en politisk styret organisation
  • Kan arbejde selvstændigt, men også er en holdspiller, der tager sin tørn for teamet
  • Er analytisk stærk og god til at skelne væsentligt fra uvæsentligt
  • Arbejder strukturereret og med et godt overblik
  • Er udadvendt og gerne har humoristisk sans
  • Er stærk i skriftlig og mundtlig kommunikation
  • Har undervisningserfaring eller lyst til at undervise
Spændende arbejdsopgaver venter på dig
Du vil komme til at beskæftige dig med styrelsesretlige spørgsmål, kommunalfuldmagtsregler, aktindsigt, kontrakter og sekretariatsbetjening af Bevillingsnævnet – enten som fast sekretær eller som suppleant.
Du kommer også til at udarbejde høringssvar og notater til de politiske udvalg, borgmester og direktion ligesom du deltager i vigtige opgaver i forbindelse med afviklingen af valg, konstituering og introduktion af byrådet.

Det juridiske team står sammen for sekretariatsbetjening, konsulentbistand og sparring, og dine tre nærmeste kollegaer glæder sig til at få dig med på holdet.

Du får stor selvstændighed i din tilrettelæggelse af opgaveløsningen, og du har gode muligheder for løbende at blive opkvalificeret, så du hele tiden kan føle dig opdateret på seneste nyt på dit felt. 

Der er tale om en fast stilling, der som udgangspunkt er på 37 timer pr. uge. Stillingen er med ansættelse snarest muligt.  

Løn og ansættelsesvilkår fastsættes efter kvalifikationer og gældende overenskomst.
Ved ansættelse i stillingen skal straffeattest afleveres.

Alle kvalificerede ansøgere uanset køn, alder eller etnisk baggrund opfordres til at søge stillingen.
Hvis du har fået lyst til at høre mere, er du velkommen til at kontakte
kommunaldirektør Rikke Vestergaard på telefon 76 16 10 10
kontorchef Lone Gerken på telefon 76 16 10 12

Ansøgningsfrist:
18. august 2020

Vi holder ansættelsessamtaler den 26. og 27. august 2020.

Ansøgningen sendes elektronisk. Klik på ”send ansøgning” nederst og vedhæft din ansøgning, CV, autorisation samt relevant dokumentation.

En attraktiv arbejdsplads
Du bliver en del af kommunens centrale juristgruppe på i alt fire jurister, der sammen dækker de store juridiske opgaver i kommunen. Desuden samarbejder teamet tæt med kommunens øvrige jurister, der er placeret decentralt i organisationen.

Vi har et bredt opgavesæt, og det er derfor altafgørende, at vi som gruppe er juridisk bredt funderet, og at vi løbende videndeler og samarbejder tæt. Vi deler både udfordringer og succeser, og vi tager ansvar for at gøre hinanden bedre.

Du har mulighed for at blive en del af et stærkt fagligt fællesskab, hvor vi i en positiv tone sparrer med hinanden og har det rart sammen både i og udenfor arbejdstiden.

Din arbejdsplads vil være på Esbjerg Rådhus, hvor vi bor centralt få hundrede meter fra Torvet i hjertet af Esbjerg.

Juristgruppen er placeret på Borgmesterkontoret, hvor vi i alt er 12 medarbejdere. I alt er vi knap 500 ansatte på Esbjerg Rådhus, hvor vi har en stor kantine. Vi har vores eget motionsrum på rådhuset, og som ansat har du mulighed for at booke Feriefondens lækre lejligheder.

I Esbjerg Kommune er der gode muligheder for personlig og faglig kompetenceudvikling. Vi er en fleksibel arbejdsplads, og du styrer selv din arbejdstid.

Et job der er værd at flytte efter
Hvis du overvejer at flytte til Esbjerg, så er vi klar til at tage godt imod dig.

Vi er i alt ca. 115.000 indbyggere i Esbjerg Kommune, der har noget for enhver smag. Esbjerg er Danmarks yngste storby, Ribe er Nordens ældste købstad og Bramming er en charmerende stationsby. Desuden finder du et væld af charmerende mindre byer, hvor
Esbjerg er med sine kun godt 150 år kommet utroligt langt på kort tid. Erhvervsmæssigt har byen flyttet sig fra eksport, fiskeri, olie, gas, vind og til nye grønne energiformer. I dag ligger Esbjerg i front som en grøn EnergiMetropol. Der er liv og puls i byen, som har udviklet sig fra en stor by til en storby med et stærkt internationalt miljø.

Her er vi altid tæt på vandet, og Vadehavet, der er udpeget som verdensarv, byder året rundt på storslåede oplevelser. Her er perfekte rammer til mountainbiketuren i skoven, og du kommer til at have nogle af Danmarks bedste badestrande lige rundt om hjørnet. Vores foreningsliv er i en liga for sig, så der er et væld af fritidsmuligheder.  

Også et job til din partner
I Esbjerg Kommune har vi en særlig Tilflytterservice, hvor vores to konsulenter altid er parate til at hjælpe dig. De har for eksempel stor succes med at finde jobs til medflyttende partnere, så hvis I flytter som et par, så er der hjælp at hente. Tilflytterservice afholder et væld af events, så det er let at få opbygget på faglige og sociale netværk på kort tid.

Du kan også få hjælp til at finde den rigtige bolig, pasning til børnene eller få overblik over de fritidstilbud, der passer til dine ønsker.

Læs mere på www.nyiesbjerg.dk
 

 

Fakta

Arbejdstid

Fuldtid

Ansættelsesvilkår

Fastansættelse

Ansøgningsfrist

18-08-2020 23:59

Tiltrædelse

Snarest muligt

Kontaktperson

Lone Gerken eller Stinne Rudbeck Thomsen
Telefon 76 16 10 12 / 76 16 05 64