Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjergs nye retning: Oplevelser og kultur

Omkring et års intensivt arbejde med analyser, interviews, workshops og massiv borgerinddragelse er nu mundet ud i en ny retning for Esbjerg by. I udviklingen af Esbjergs fremtid er der sat fokus på oplevelser og kultur som løftestang til at fremme og formidle Esbjergs DNA som havneby og bæredygtig by i udvikling. Den nye retning har stort potentiale for at øge kendskabet til byen og styrke den lokale tilknytning og stolthed.

Hele Esbjerg har været med - og fundet en ny retning

Fire workshops med over 250 deltagere har i januar 2022 været med til at udvikle, kvalificere og vurdere hvilket fremtidsscenarie, der har størst potentiale for Esbjerg.

Borgerinddragelse og inddragelse af lokale interessenter har været alfa-omega, da Esbjerg er vores allesammens by. Derfor bliver det bedst, når vi sammen sætter en retning.

Valget er faldet på, at det skal være oplevelser og kultur, der skal få Esbjerg by på landkortet. For at skille sig ud fra mængden skal oplevelserne baseres på Esbjergs DNA som havneby og udvikling som bæredygtig by.

Prioriteringen af oplevelser og kultur, hvor liv og relationer mellem både borgere og gæster er i fokus, giver Esbjerg det bedste udgangspunkt for at se positive forandringer på kort sigt.

Oplevelser baseret på Esbjergs DNA gavner attraktiviteten i forhold til regionen, turister og arbejdskraft indenfor de nærmeste år.

Dyk ned i rapporten

Læs mere om den spændende proces og de resultater, der førte frem til den nye retning, i rapporten nedenfor.

Rapporten om de fire workshops i januar er udarbejdet af Stagis A/S i januar 2022.

Dyk ned i netop det, du finder mest interessant - eller læs det hele. 

RAPPORT: FOKUSERING OG VURDERING AF TO VEJE FREM FOR ESBJERG BY

Pressemeddelelse