Esbjerg Kommune logo
 
Nyhedsbrev fra Esbjerg Byhistoriske Arkiv: Aktiviteter i marts 2023
 
Image

I denne uge tager vil hul på forårets sidste arrangementer i arkivet. Vi præsenterer blandt andet vore populære billedaftener, hvor vi viser billeder vi få eller ingen oplysninger har til, og hvor deltagerne kan komme med deres bud på, hvor og hvornår billederne er fra. Der er få billetter tilbage til de to arrangementer hhv. onsdag den 8. marts og onsdag den 29. marts.

På søndag den 12. marts kl. 14.00 kan du komme med på en nostalgisk billedvandring i Kongensgade, hvor vi besøger nogle af de mange forretninger, som lå i gaden før den blev gågade.

I samarbejde med SESF (Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening) byder vi på et foredrag på torsdag den 9. marts om slægtsforskningens nye veje, og torsdag den 30. marts inviterer vi til sæsonens sidste slægtsforskningscafé. Hvis du er medlem af SESF kan du endvidere deltage i generalforsamlingen torsdag den 23. marts, hvor Jørgen Dieckmann Rasmussen vil fortælle om Marokko, som han besøgte på en rundrejse lige før coronaen. 

Billetsalg i webshoppen eller i læsesalen i åbningstiden mandag-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-17 og fredag kl. 10-13.30.

Billetsalg til arrangementer
Image
Torsdag den 9. marts
kl. 19.30:
Slægtsforskningens nye veje

SESF får besøg af Svend Erik Christiansen, som er et kendt ansigt i slægtsforskningskredse. Han har gæstet SESF tidligere, og denne gang har vi bedt ham fortælle om slægtsforskningens nye veje.

Nye tiltag har udvidet mulighederne for at finde vore slægtninge. Vi kan nu bl.a. søge på tværs af alle folketællinger 1787-1930 og alle kirkebøger 1814-1918, men også i nye registre til andre centrale kilder. Mange digitaliserede bøger og aviser er bleve tilgængelige, og via DNA-test kan vi tjekke vores egen slægtsforskning.

Billetpris inkl. kaffe og kage: </br>75 kr. pr. deltager for medlemmer af SESF.</br> For ikke-medlemmer er prisen 125 kr. 


Læs mere og køb billet her
Søndag den 12. marts
kl. 14.00:
Søndagsmatiné: På historisk shoppingtur i Kongensgade

Når esbjergensere taler om ejendomme i Kongensgade, sættes ikke-eksebjergsere ofte af, når der tales om "der, hvor Asta Larsen havde forretning" eller "hos fotograf Peter Nissen". 
I dagens foredrag skal vi på billedvandring gennem Kongensgade opleve en gade fyldt med forretninger.

Billedet er fra Asta Larsens forretning, på hjørnet af Kongensgade og Kirkegade, ca. 1975.

Billetpris: 75 kr. pr. deltager. 


Læs mere og køb billet her
Image
Image
Torsdag den 30. marts
kl. 16.30-18.00:
Slægtsforskercafé

I samarbejde med SESF inviterer vi til en række slægtsforskercaféer, hvor programmet er løsere end ved foredrag, og der kan stilles spørgsmål om alle tænkelige udfordringer, man må være løbet ind i.

I dagens slægtsforskercafé vil der være en opfølgning af indlæg om kirkebøger og folketællinger, som er de to grundlæggende kilder i al slægtsforskning.

Der er gratis adgang for medlemmer af SESF. For ikke-medlemmer er prisen 50 kr., som kan konverteres til indmeldelse i SESF. Tilmelding er ikke nødvendig.


 
 

Med venlig hilsen

Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Torvegade 47
6700  Esbjerg

Hjemmeside: eba.esbjerg.dk

 

Afmeld nyhedsbrev
 
 
 
 
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg
Afmeld nyhedsbrev