Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Huset Relatus

Huset Relatus støtter den unge i en positiv udvikling og til at kunne begå sig i samfundet. Samtidig hjælper de også med at styrke den unges selvtillid, til at kunne træffe selvstændige valg. 

Relatus er fra latin (relatio), - og betyder relation, - eller henføre / tilbage til.

Målgruppe:

Unge fra 12 -18 år. Mulighed for efterværn op til 23 år

  • Unge med normbrydende adfærd, herunder fx krænkende eller truende adfærd

  • Unge med lav IQ, der begrænser den unges sociale kompetencer.

  • Unge der af forskellige årsager har behov for ekstraordinær omsorg eller skærmning.

  • Unge der af forskellige årsager har behov for en særlig forudsigelig og struktureret hverdag som forudsætning for en positiv udvikling.

  • Unge der er kriminalitetstruede og unge med ungdom sanktion i fase 2, - forudsat den unge passer ind i den eksisterende målgruppe og kan afsone på en åben institution.

 

Muligheden for visitation af en ung til tilbuddet vurderes af, hvordan den unge passer ind i forhold til de unge der allerede bor i huset.  

Huset Relatus er godkendt til 8 unge. I det omfang der er ledige værelser, er institutionen godkendt til 2 akutpladser. Der vil være mulighed for at lave aftaler om særforanstaltninger.

Institutionen modtager unge fra hele landet.

 

 

 

 

Omgivelserne 
Huset Relatus har til huse i en ældre ejendom som er beliggende i Holsted by i rolige omgivelser. Ejendommen har 2 etager, 8 unge-værelser med mulighed for tilslutning af TV, 5 badeværelser, opholdsstue, spisestuen, konferencelokale og kreativt værksted. Vi tilbyder også bordfodbold, PlayStation, Xbox og trådløst internet.

Fra opholdsstuen er der udgang til en større, lukket have med terrasse, trampolin og bålsted, - i baghaven løber Holsted å. Vi har også 3 kanoer og 5 mountainbikes, som kan benyttes i fællesskab med personalet.


Nærmiljøet
I gå / cykel afstand fra Relatus er der 2 skoler, - en friskole og kommunalskole med diverse special afsnit.

I det lokale foreningsmiljø er det bl.a. muligt at spille håndbold, fodbold og bordtennis. Det er også muligt at dyrke fitness. Huset Relatus har 3 fitnesskort, som kan lånes efter aftale.

Huset Relatus bakker som udgangspunkt op om alle aktiviteter, der gavner den unges udvikling, - uanset om aktiviteten er beliggende i nærmiljøet eller i nabobyerne.

Den lokale købmand og bager kan nås i gåafstand.

Mere om Huset Relatus