Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Huset Relatus

Huset Relatus støtter den unge i en positiv udvikling og til at kunne begå sig i samfundet. Samtidig hjælper de også med at styrke den unges selvtillid, til at kunne træffe selvstændige valg. 

Relatus er fra latin (relatio), - og betyder relation, - eller henføre / tilbage til.

Målgruppe:

Unge fra 12 -18 år. Mulighed for efterværn op til 23 år

  • Unge med normbrydende adfærd, herunder fx krænkende eller truende adfærd

  • Unge med lav IQ, der begrænser den unges sociale kompetencer.

  • Unge der af forskellige årsager har behov for ekstraordinær omsorg eller skærmning.

  • Unge der af forskellige årsager har behov for en særlig forudsigelig og struktureret hverdag som forudsætning for en positiv udvikling.

  • Unge der er kriminalitetstruede og unge med ungdom sanktion i fase 2, - forudsat den unge passer ind i den eksisterende målgruppe og kan afsone på en åben institution.

 

Muligheden for visitation af en ung til tilbuddet vurderes af, hvordan den unge passer ind i forhold til de unge der allerede bor i huset.  

Huset Relatus er godkendt til 8 unge. I det omfang der er ledige værelser, er institutionen godkendt til 2 akutpladser. Der vil være mulighed for at lave aftaler om særforanstaltninger.

Institutionen modtager unge fra hele landet.

 

 

 

Omgivelserne 
Huset Relatus har til huse i en ældre ejendom som er beliggende i Holsted by i rolige omgivelser. Ejendommen har 2 etager, 8 unge-værelser med mulighed for tilslutning af TV, 5 badeværelser, opholdsstue, spisestuen, konferencelokale og kreativt værksted. Vi tilbyder også bordfodbold, PlayStation, Xbox og trådløst internet.

Fra opholdsstuen er der udgang til en større, lukket have med terrasse, trampolin og bålsted, - i baghaven løber Holsted å. Vi har også 3 kanoer og 5 mountainbikes, som kan benyttes i fællesskab med personalet.


Nærmiljøet
I gå / cykel afstand fra Relatus er der 2 skoler, - en friskole og kommunalskole med diverse special afsnit.

I det lokale foreningsmiljø er det bl.a. muligt at spille håndbold, fodbold og bordtennis. Det er også muligt at dyrke fitness. Huset Relatus har 3 fitnesskort, som kan lånes efter aftale.

Huset Relatus bakker som udgangspunkt op om alle aktiviteter, der gavner den unges udvikling, - uanset om aktiviteten er beliggende i nærmiljøet eller i nabobyerne.

Den lokale købmand og bager kan nås i gåafstand.

Mere om Huset Relatus

Hvem er vi?

Om Familiecentret

Familiecentret har en administration, som er klar til at svare på dine spørgsmål. Hvis dit barn skal visiteres til en af vores indsatser, skal det foregå via Familierådgivningen.