Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ønsker I at blive netværksplejefamilie

Hvis du gerne vil være netværksplejefamilie for et barn, du allerede har relationer til, kan du kontakte Familieplejen. 

Du og din familie kan blive netværksplejefamilie eller netværksaflastningsfamilie. 

Du kan herunder få mere viden om, hvad der skal til, for at du og din familie kan blive netværksplejefamilie. 

Som netværksplejefamilie skal I kende barnet i forvejen og relationen gør det naturligt, at det netop er hos jer, barnet skal i pleje eller aflastning.  Relationen kan f.eks. være opstået fordi I er i familie, kender barnet gennem fritidsaktiviteter eller gennem egne børn.

Netværksplejefamilier får efteruddannelse i form af deltagelse i kursustilbud som afholdes af Familieplejen i Esbjerg Kommune. Det er lovpligtigt, at netværksplejefamilier deltager i mindst 2 kursusdage årligt. Der udsendes kursuskatalog 1 gang årligt. Kurserne kan give jer nye værktøjer og ny viden i det daglige arbejde med et udsat barn.

Netværksplejefamilier modtager supervision af en familieplejekonsulent. Supervisionen har til formål at give redskaber til at møde barnet/den unge eller de biologiske forældre. Samtidig giver supervisionen netværksplejefamilien mulighed for at rumme og bearbejde de svære problemstillinger, der kan opstå i arbejdet som netværksplejefamilie.

Om at være netværksplejefamilie

Læs også om at blive aflastningsfamilie eller plejefamilie

Aflastningsfamilie eller plejefamilie

Er du nysgerrig på, hvordan det fungerer, hvis man ønsker at blive aflastningsfamilie eller plejefamilie, kan du læse mere om det ved at trykke på linket herunder.