Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Autismenetværk Esbjerg

Læs om Autismenetværk Esbjerg og se onlinemødet om de gode erfaringer, Esbjerg Kommune har med netværket.  

Autismenetværk Esbjerg har succes med at hjælpe voksne med autisme til at forstå og leve med deres autisme diagnose. 

Fantastiske resultater

De sidste to år har voksne med en autismediagnose i Esbjerg Kommune kunne følge et særligt selvforståelseskursus og blive en del af Autismenetværk Esbjerg. Et selvforståelseskursus, der er lavet af medarbejdere fra Udviklingscenter Vest og Center for Socialpsykiatri. Ca. 100 borgere har indtil videre været igennem forløbet, og resultaterne har været fantastiske.

Nogle af borgerne kan nu bo i egen lejlighed, nogle behøver ikke de strikse rammer for, hvad de skal hvornår og hvordan. Nogle forstår langt bedre deres barndom. Mens andre igen pludselig føler et fællesskab med nogen, hvor de før følte sig helt alene i verden og havde isoleret sig – nu kommer de rent faktisk ud.

Borgerne får simpelthen hjælp med at identificere deres største udfordringer inden for deres autismekarakteristika – samtidig med at de lærer at tackle udfordringerne bedst muligt.

De lærer forskellige mestringsstrategier i forhold til deres udfordringer og de tilegner sig teknikker, som kan anvendes til at forvalte deres energi, så den bruges så konstruktivt som muligt.

Deling af viden

Onlinemøde den 14. marts 2022

Du kan se hele onlinemødet med Autismenetværk Esbjerg, hvor der tales om de erfaringer Esbjerg Kommune har gjort sig.

Selvforståelseskursus

Har du brug for materialet til selvforståelseskurset, skal du blot give os besked ved at sende os en mail. 

Skriv til Udviklingscenter Vest

Medier

DR artikel

I starten af februar valgte TV Avisen at vise vores succeshistorie, og siden da har vi haft travlt hos Autismenetværk Esbjerg med at svare på mails og telefonopkald fra andre interesserede forældre og kommuner, der gerne vil høre mere om Autismenetværk Esbjerg og vores selvforståelseskursus.

Aktionslog

Vi arbejder med aktionslæring, for at udvikle den pædagogiske praksis ved at eksperimentere med små konkrete prøvehandlinger, kaldet aktioner, i hverdagen. Det sker ved at gennemføre aktioner og efterfølgende i fællesskab at reflektere over de erfaringer, der gøres, med udgangspunkt i vores observationer af aktionerne.

Aktionslæring bygger på den antagelse, at pædagogiske praktikere gennem systematiske undersøgelser af egen praksis kan producere relevant og praksisnær viden om, hvad der virker lokalt, som kan deles og formidles til andre, og som kan bidrage til en positiv forandring. Vi bruger i den forbindelse Aktionslog som redskab.

Se skemaet, vi bruger til aktionslog.