Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Naturværkstedet

Vi er et aktivitets- og samværstilbud for dig, der er mellem 18 og 65 år og er udviklingshæmmet. På Naturværkstedet elsker vi både at være ude i naturen og arbejde med de materialer, vi finder i naturen. 

 

Hvem kommer her?

Naturværkstedet er et aktivitets- og samværstilbud for voksne udviklingshæmmede fra 18-65 år. 

Der er 27 pladser i dagtilbuddet.
 

Hvad sker der her?

Naturværkstedet er et dagtilbud, hvor du kan deltage i forskellige aktiviteter, som både udvikler dig og vedligeholder dine færdigheder gennem spændende og sjove oplevelser.

Du kan både deltage i ridning, boldspil, gymnastik, afspænding og andet, der er med til at træne din motorik, dine sanser og din bevægelse.

Du kan også deltage i et aktivitets- og læringsforløb i de forskellige værksteder, hvor du kan lære at sy, lave smykker, fremstille produkter af træ, have dyrehold, arbejde i haven og fremstille forskellige produkter til vores butik.

På Naturværkstedet får du masser af muligheder for at gå ture, sy, tegne, spille bold, badminton, høre musik, samle honning og fodre heste. Alt sammen noget, som giver dig mange gode oplevelser.

Herudover kan du deltage i de daglige praktiske opgaver i køkkenet, med opvasken og med at vaske tøj. Du kan også være med til at passe udenomsarealerne ved at ordne bede, slå græsset og klippe hæk.

Følg Naturværkstedets Facebookside her.
 

Sådan har vi indrettet os

Dagtilbuddet er indrettet i en gammel skole, hvor der er seks værksteder i hovedbygningen og en butik. Herudover har vi et glasværksted, værksted til produktion af optændingsbrænde, bistader, hønsegård, får og lam om sommeren og en gymnastiksal. Vi har køkken og kantine, en bålhytte og et stort grønt areal, som vi holder.

I vores tre kreative værksteder fremstiller vi blandt andet boligtekstiler, glas, smykker, træprodukter og keramik:

  • Det lille værksted
  • Træværkstedet
  • Loftet

Du kan læse mere om vores kreative værksteder længere nede på siden. 

Vi gør meget ud af at hente materialer i naturen og bruge det i værkstederne. 
 

Sådan kan du være med

Vil du gerne arbejde på Naturværkstedet, skal du først visiteres til vores tilbud.

Læs hvordan du visiteres til vores tilbud her.

Vores kreative værksteder