Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vil I være en social ansvarlig virksomhed?

Socialt ansvar skal give mening på den korte og den lange bane. Der er forskellige måder, I som virksomhed kan være socialt ansvarlige på. Ofte giver det god mening at slå to fluer med et smæk og hjælpe en ledig i job samtidigt med, at I på længere sigt får en god arbejdskraft.

Virksomheder, der sætter fokus på rummelighed og udviser socialt engagement, har mulighed for at formalisere samarbejdet med jobcentret via en partnerskabsaftale. Aftalen udformes med udgangspunkt i virksomhedens ønsker og muligheder og kan eksempelvis have fokus på håndtering af sygefravær eller integration af nye medarbejdere - evt. med tilkoblede vejlednings- og opkvalificeringsforløb samt tilknytning af mentor.

Det overordnede formål er at sikre en hurtig opfølgning og dynamisk dialog mellem den enkelte virksomhed og jobcentret.
Partnerskabsaftalen beskriver typisk rammerne for, hvordan borger, virksomhed og jobcenter samarbejder for at få borgeren i arbejde. Aftalen indeholder også navne på de kontaktpersoner i hhv. virksomheden og jobcentret, der kan involveres ved forskellige opgaver.
Virksomheden kan få tilskud til eventuelle vejlednings-/opkvalificeringsforløb, mentorudgifter samt til administrative udgifter, hvis det er aftalt på forhånd. Hør mere ved at ringe til virksomhedshotlinen. 

Borgere på kanten af arbejdsmarkedet har alle forskellige udfordringer, der gør, at de ikke lige nu varetager et 37 timers job. Nogle har fysiske eller psykiske handicap, nogle har været sygemeldt i længere perioder, andre har aldrig fået afsluttet deres uddannelse mv. Der findes dog forskellige muligheder for at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet ind på arbejdsmarkedet. Det kan være ved at anvende

Virksomhedsservice har samlet faktaark til din virksomhed som du finder her

 

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Få værktøjer og find inspiration her

Virksomhedsrettede tilbud

En mulighed for at give en ledig en chance på arbejdsmarkedet er at tilbyde mulighed for en virksomhedsrettet indsats som eksempelvis virksomhedspraktik.

Giv en ledig en chance på arbejdsmarkedet

Faktaark til virksomheder

På denne side og underliggende sider kan du finde information om hvordan Jobcenter Esbjerg kan hjælpe din virksomhed og læse om konkrete eksempler på hvordan samarbejdet kan udforme sig.

Se faktaark

Fleksjob

Bliv klogere på fleksjob ved at besøge jobcentrets hjemmeside.

Fleksjob