Virksomheder, der sætter fokus på rummelighed og udviser socialt engagement, har mulighed for at formalisere samarbejdet med jobcentret via en partnerskabsaftale. Aftalen udformes med udgangspunkt i virksomhedens ønsker og muligheder og kan eksempelvis have fokus på håndtering af sygefravær eller integration af nye medarbejdere - evt. med tilkoblede vejlednings- og opkvalificeringsforløb samt tilknytning af mentor.
Det overordnede formål er at sikre en hurtig opfølgning og dynamisk dialog mellem den enkelte virksomhed og jobcentret.
Partnerskabsaftalen beskriver typisk rammerne for, hvordan borger, virksomhed og jobcenter samarbejder for at få borgeren i arbejde. Aftalen indeholder også navne på de kontaktpersoner i hhv. virksomheden og jobcentret, der kan involveres ved forskellige opgaver.
Virksomheden kan få tilskud til eventuelle vejlednings-/opkvalificeringsforløb, mentorudgifter samt til administrative udgifter, hvis det er aftalt på forhånd. Hør mere ved at ringe til virksomhedshotlinen.
Borgere på kanten af arbejdsmarkedet har alle forskellige udfordringer, der gør, at de ikke lige nu varetager et 37 timers job. Nogle har fysiske eller psykiske handicap, nogle har været sygemeldt i længere perioder, andre har aldrig fået afsluttet deres uddannelse mv. Der findes dog forskellige muligheder for at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet ind på arbejdsmarkedet. Det kan være ved at anvende
- handicapkompenserende ordninger
- At tilbyde fleksjob til personer med nedsat arbejdsevne kan både give værdi for borgeren såvel som virksomheden.
- Tilbyde småjob med få ordinære timer
Virksomhedsservice har samlet faktaark til din virksomhed som du finder her