Det oprindelige formål med interessentinddragelsen var at kortlægge omfanget af gener ved oversvømmelser langs Kongeåen og afdække potentielle løsningsmuligheder og handlinger i vandløbsoplandet. Det blev dog klart tidligt i processen, at oversvømmelsesproblematikken kun berører en begrænset del af oplandet, og dermed ikke er det, der fylder mest i aktørernes bevidsthed, når man tænker på forvaltning af åen.
Der er derimod andre fokuspunkter, som processen bragt i lyset.
På den afsluttende temadag i august 2022 blev der samlet op på idékatalogerne, som aktørerne var med til at forme i workshop-forløbet. På baggrund af dem, har aktørerne i fællesskab med Kongeåkomitéens medlemmer udarbejdet et fælles aftalegrundlag i form af et mulighedskatalog til det videre arbejde med helhedsplanen. Det overordnede mål med mulighedskataloget var at nå en bred enighed om, hvad en helhedsplan for Kongeåen skal indeholde, og hvordan det bliver fulgt til dørs.
Det har indeholdt en række konkrete tiltag til det videre arbejde:
- Screening af mulige projekter inden for jordfordeling, lavbund, vand (herunder muligheder for vandparkering), sandhåndtering og
- Skabe et bedre datagrundlag inden for spildevand, vandkemi, biodiversitet og indtægter
- Mere konkret plan for forretningsudvikling og branding af området
- Fælles koordinationsgrundlag i ét regulativ
- Spildevand: udarbejdelse af en udledningsstrategi
Derudover blev der identificeret 6 hovedtematikker, som er særligt vigtige kvaliteter, I forbinder med Kongeålandskabet, og som I ønsker et øget fokus på i arbejdet med helhedsplanen.