Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Kystlotteriet

Gå en tur på stranden, saml affald og deltag i Kystlotteriet, hvor du har mulighed for at vinde fine præmier.

En flaske. En iturevet plasticpose. Et stykke isolering. Desværre kan man på en gåtur støde på mange ting langs stranden, som ikke hører til i naturen. Med Kystlotteriet får alle strandgæster ekstra motivation til at samle affald og dermed holde stranden ren.

Ved Hjerting Strand, Mennesket ved Havet og Mandøvej er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. 

Vil du deltage i Kystlotteriet, skal du blot tage en sæk fra kassen som står ved nedgangen til stranden. Sækken fylder du med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sætter du et Kystlotterilod på sækken og stiller sækken kassen.

Sidste år formåede deltagerne i Kystlotteriet at samle knap 7 tons affald ind langs strandene i de seks deltagende kommuner. I år afsluttes Kystlotteriet i december 2021, hvorefter der vil blive udtrukket vindere blandt de afleverede lodder. 

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og Esbjerg Kommune er en af seks deltagende kommuner.

KIMO er et internationalt samarbejde mellem lokale myndigheder. Formålet er at skabe rene kyster og beskytte og bevare havmiljøet især i Nordsøen og Østersøen.

Du kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden: https://kystlotteriet.dk