Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vil du være frivillig?

Der er mange muligheder for at bidrage som frivillig, og du får det bedste overblik på frivilligjob.dk. Du kan søge efter frivilligjobs enten ud fra den geografiske placering eller ud fra hvilke opgavetyper, der passer bedst til dine særlige interesser. 

I Esbjerg Kommune ønsker vi at skabe de bedste rammer for at bidrage som frivillig, og uanset om du kan bidrage meget eller lidt, så er dit bidrag værdsat. 

Lidt groft sagt kan man inddele frivilligt arbejde i frivilligt kulturelt arbejde og frivilligt socialt arbejde. 

På kultursiden kan det for eksempel handle om at hjælpe til i sportsforeningen, at være hjælper i forbindelse med større events eller at hjælpe med teaterforestillinger eller lignende. 

Arbejdsopgaverne kan være alt lige fra byggearbejde til regnskabsopgaver til kreative jobs. Der er sådan set ingen begrænsning for, hvad du kan byde ind med. 

Inden for frivilligt socialt arbejde kan du for eksempel hjælpe til som besøgsven på et hospice, bemande væresteder for socialt udsatte eller give en hånd med i de lokale patientforeninger.

På det sociale område ligger aktiviteter inden for det sociale eller sundhedsmæssige område, og det frivillige bidrag støtter op om de tilbud, der findes i det etablerede system. 

Få overblik over mulighederne her: 

Borgerinvolvering og samspil med frivillige

Samarbejde med frivillige på en mangfoldighed af måder

Med 50 eksempler kan du få et indblik i, hvordan vi arbejder med
samspil med frivillige og borgerinvolvering i Borger & Arbejdsmarked. Fem af historierne er vi gået i dybden med, så du kan få mere viden om, hvordan samværet mellem frivillige og børn, unge og voksne borgere gør en forskel.

Frivillig i Esbjerg Kommune

Hjælp til i kommunale projekter

Der er gode muligheder for at bidrage med meningsfyldt arbejde - også i kommunale projekter. Læs mere om nogen af de projekter, der lige nu er i fuld gang. 

Frivillig - I det fri, genbrugslopper eller mod ensomhed? Mulighederne er mange

Recovery Bulls - fordi udsatte fortjener en chance

Recovery Bulls er et idrætsfællesskab, der bygger på samhørighed, frivillighed og kærlighed. Vi tror på, at man gennem forskellige idrætsaktiviteter kan løfte livsglæden hos mange udsatte.

Recovery Bulls

Vil du være en af de entusiastiske frivillige i Hjemløses Venner?

De Hjemløses Venner hjælper hjemløse og andre udsatte med at etablere et hjem, hvis de er så heldige at få en bolig.

Hjemløses venner

Team Tvilling - We run together

"Aldrig har jeg været en del af noget så stærkt, kærligt og sjovt. Det er et fællesskab som ikke kan beskrives, men som skal mærkes og kan ses til alle træninger, løb og arrangementer.” Katrine Albech

Team Tvilling - We run together

Ventilen - Du er ikke alene!

De unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden. Gør en forskel og få en masse igen.

Ventilen - gør ungdommen mindre ensom

Bliv cykel pilot

Cykling uden alder: Vi vil give de ældre ret til vind i håret. Tilmeld dig som frivillig her.

Bliv cykel pilot

ETAC - for borgere med fysisk handicap eller senhjerneskade

Flere af ETACs brugere bor alene og har begrænset netværk. At komme i ETACs café, kreative værksted, køkken, fitnesscenter og træningsrum udgør en stor del af deres liv.

ETAC's hjemmeside