Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Daginstitutioner

Børnehaven er for børn i alderen 3 år og frem til skolestart. De integrerede institutioner har både vuggestue-, småbørns- og børnehavegrupper og modtager derfor børn fra de er seks måneder gamle. 

Du kan vælge mellem to typer institutioner uanset om du vælger en kommunal eller en selvejende institution:

  • Aldersintegreret institution, hvor der både er børn i vuggestue- og børnehavealder
  • Børnehave for 3 - 6 årige

Find din nærmeste institution
Med kortet kan du få overblik over de institutioner, der ligger rigtigt placeret for dig. Klik på "knappenålen" for at få mere information.

Alternativt kan du få overblik over institutionerne her: 

Sådan skriver du dit barn op til pasning

Frokostordning

Frokostordning

Nogle institutioner har en forældrebetalt frokostordning. Hvis ordningen ikke er fravalgt i institutionen omfatter den samtlige børn. I nogle aldersintegrerede institutioner er der frokostordning for vuggestuebørnene, mens børnehavebørnene har madpakke med. 

Udflytterbaser

Børnene passes ude i naturen

Nogle daginstitutioner har en udflytterbase. Det betyder, at børnene i perioder passes ude i naturen. Børnene bliver transporteret i bus til et af naturområderne i nærheden af Esbjerg, i Østskoven eller i Marbæk Plantage.

Tjek om du er berettiget til tilskud

Find ud af om du selv skal gøre noget

Nogle tilskud fratrækkes automatisk, men andre skal du selv søge. Få svar på, om du kan få økonomisk tilskud og find ud af, om du selv skal huske at søge, eller om du får tilskuddet automatisk.

Søskendetilskud fratrækkes automatisk
Tilskuddet trækkes fra din betaling, så du betaler du for den dyreste plads, og derefter får 50% rabat på de resterende pladser.

Lukkedage og pasning i andre afdelinger

Vuggestuer og børnehaver
Vi tilbyder pasning på alle hverdage undtagen den 24. december i alle kommunale og selvejende daginstitutionerne. Børnehavedelen i Darum Børneby holder også åbent alle hverdage. 

På feriedage, hvor afdelinger har under 8 tilmeldte børn må afdelingen/daginstitutionen vælge at holde lukket og i stedet tilbyde pasning på andre afdelinger i området.

Lukkedage for børn i dagpleje
I dagplejen er der lukkedage. I uge 29 og 30 tilbyder vi alternativ pasning i gæstedagpleje. På Grundlovsdag, fredag efter Kristi Himmelfartsdag og dagene mellem jul og nytår tilbyder vi pasning i nærliggende daginstitution.