Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Energi til hinanden

”Energi til hinanden” er et udviklingsforløb målrettet unge mellem 16 og 27 år, som bor i Esbjerg centrum eller Esbjerg Øst.

Det handler om at udvikle og afprøve nye tiltag for at få de unge, som har særligt svært ved at finde vej ind i job og uddannelse til at finde deres vej til et godt liv.

Vindmøllen – job og uddannelse til unge
Ikke alle unge i Esbjerg centrum og Esbjerg Øst har det lige nemt. Vindmøllen udvikler og afprøver nye tiltag, der kan få flere 16-27-årige i gang med at finde deres vej ind i job eller uddannelse.

Du er i centrum
Er du en af de unge, som har svært ved at finde et job eller den rette uddannelse, selvom alle siger til dig, at der er masser af jobs? Så er der hjælp at hente i Vindmøllen, hvor du kan blive klædt på til at komme i arbejde.

Sammen med Den Sociale Kapitalfond og Socialt Udviklingscenter (SUS) arbejder Esbjerg Jobcenter ydes en særlig indsats for – sammen med de unge – at opkvalificere og gøre både unge og byens etablerede virksomheder parate til hinanden, så vi om to år har 40 unge mere i job og 40 mere i uddannelse.

Vindmøllen i Østerbyen

Esbjerg Jobcenter driver ungeenheden Vindmøllen, men der er tale om et neutralt sted, hvor du kan møde andre unge, få vejledning og hjælp på en anden måde, end du er vant til - her er særligt fokus på det relationelle og at skabe et bredere og mere robust netværk for den unge.

”Energi til hinanden” er støttet af Lauritzen Fonden.

Vindmøllen i Østerbyen

Lauritzen Fonden støtter projektet økonomisk og som sparringspartner, og fonden har et særligt engagement i Esbjerg blandt andet i kraft af et 12-årigt partnerskab med Esbjerg Kommune og Medvind i Østerbyen.

Fonden har købt Beringhus Efterskole, som skal fungere som et civilsamfundskraftcenter.

Her tænkes Vindmøllen også ind med de unge som medskabere af aktiviteter, så de selv er med til at danne rammerne om deres sted.